Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

CONCURS STARTUP : 'Ai o idee? Te ajutam sa iti faci o afacere!'

07/03/2016

Actualizare 07.03.2016

Clarificari cu privire la procedura de aplicatie si criteriile de evaluare:

1.  Modalitatea de prezentare a proiectului: nu exista un format standard de aplicatie; ca regula de baza, aceasta trebuie sa fie succinta (2 - maxim 4 pagini) si sa cuprinda:

a.    o descriere a produselor/ serviciilor pe care intentionati sa le realizati;
b.    pe scurt, modul in care intentionati sa realizati respectivele produse/servicii;
c.    modul in care intentionati sa vindeti respectivele produse/ servicii;
d.    o demonstratie rezonabila a faptului ca exista o piata de desfacere/cerere pentru produsul sau serviciile dumneavoastra – prin date statistice si/sau sondaje de opinie si/sau opinii ale expertilor si/sau din alte surse de informatii, inclusiv (dar nu exclusiv) presa (generalista sau de specialitate);
e.    segmentul de piata pe care intentionti sa il deserviti (cui vreti sa vindeti, carei /caror categorii de cumparatori va adresati);
f.    pozitionarea produselor/serviciilor dumneavoastra pe piata, comparativ cu alte produse/servicii deja existente din aceeasi categorie; ce va diferentiaza de concurenta.

2. Evaluarea ideii de afaceri se va face pe baza unei analize calitative prin care echipa Serviciului de Dezvoltare a Afacerilor din cadrul ADR Nord-Est va evalua sansele de succes ale afacerii, in functie de:

-    ideea de afacere in sine;
-    calitatea prezentarii (modul de sustinere a ideei si a modelului de afacere);
-    nivelul de implicare/profesionalism a initiatorilor.

Daca dupa evaluarea aplicatiilor, numarul proiectelor cu potential real de piata este mai mare de trei, startupurile/antreprenorii respectivi vor fi invitati la un interviu in care vor fi detaliate aspectele de mai sus, pe baza carui vor fi selectionate cele trei finaliste.

3. Premiile constau in consultanta personalizata – (max.) 40 de ore de lucru efectiv, pe idee, impreuna cu specialistii ADR Nord-Est, urmand ca  proiectele selectionate sa fie promovate ca exemple de bune practici de catre ADR Nord-Est pe parcursul intregului an, prin toate canalele de care dispunem, inclusiv prin prezentarea lor in cadrul misiunilor economice si a evenimentelor pentru investitori.

Data limita de aplicatie: 15 martie 2016
Anuntarea castigatorilor: 1 aprilie 2016

Concursul este deschis tuturor startupurilor din Regiunea Nord-Est (atat celor in functiune, cat si celor in stadiu de proiect).


10.02.2016

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est lanseaza concursul pentu startupuri „Ai o idee? Te ajutam sa iti faci o afacere!”.

Realizat in continuarea workshop-ului Startup Europe Week Piatra Neamt „Am o idee! – Am si o afacere?!”, acest concurs doreste sa premieze ideile de afaceri cu cel mai mare potential de piata, fiind deschis tuturor startupurilor din regiune (atat celor active, cat si celor in stadiu de proiect).

In plus fata de disponbilitatea de asistenta deja anuntata, ADR Nord-Est va oferi castigtorilor 40 de ore de consiliere personalizata suplimentara, pe aspecte ce tin de realizarea planului de afaceri, pregatirea pentru finantare, realizarea unui plan de marketing si initierea de parteneriate.

Pentru a participa la concurs, trimiteti pana pe data de 15 martie 2016, la adresa agatha.filimon@adrnordest.ro, un succint studiu de oportunitate incluzand urmatoarele:

  • O descriere a ideii dumneavoastra de afacere si a produselor/ serviciilor pe care intentionati sa le realizati;
  • Modul in care intentionati sa realizati respectivele produse/servicii;
  • Segmentul(segmentele) de piata pe care intentionti sa il(le) deserviti si de ce.  
  • Demonstrati ca exista o piata de desfacere/cerere pentru produsul sau serviciile dumneavoastra.
  • Specificati cum sunt pozitionate produsele/serviciile dumneavoastra pe respectiva piata.

(Confidentialitatea datelor pe care ni le transmiteti este garantata.)

Vor fi premiate cele mai bune trei studii de oportunitate, castigatorii urmand a fi anuntati pana pe data de 1 aprilie 2016.

Proiectele de succes vor fi promovate ca exemple de bune practici de catre ADR Nord-Est pe parcursul intregului an, prin toate canalele de care dispunem.

 

Va uram succes !

 



Toate stirile »