Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Cea de-a doua intalnire transnationala a partenerilor proiectului 'RESTART+ Comunitati in actiune' in Lousada, Portugalia

12/08/2019

In perioada 06-07 august 2019, a avut loc cea de-a doua intalnire de lucru a partenerilor, din cadrul proiectului „RESTART+ Comunitati in actiune” in Lousada, Portugalia. Aceasta intalnire a avut ca scop analizarea stadiului actual al implementarii proiectului si planificarea etapelor ce urmeaza a fi parcurse in vederea indeplinirii obiectivelor propuse.

In cadrul intalnirii, s-a analizat versiunea finala a „Ghidului de Instructiuni privind Formarea Aliantelor Comunitare”, acesta fiind primul rezultat al proiectului, de care este responsabila Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin intermediul Centrului Regional de Studii Nord-Est.
Reprezentantii Centrului Regional de Studii Nord-Est au prezentat si rezultatele primei intalniri a Aliantei Comunitare ce a avut loc in satul Dolhesti, judetul Suceava. Au fost vizionate interviuri video cu membrii implicati activ in dezvoltarea comunitatii dolhestene, precum: lideri de promovare a zonei, specialisti in turism, mestesugari si antreprenori. Comunitatea dolhesteana a facut deja pasi importanti in dezvoltarea locala, prin unirea fortelor membrilor cu putere decizionala, motiv pentru care acest proiect va aduce beneficii reale comunitatii, fiind locul potrivit pentru a realiza testarea-pilot a instrumentelor de training ce vor fi elaborate pana la finalul proiectului.

Sase tari europene colaboreaza pentru sprijinirea regenerarii comunitatilor

Obiectivul proiectului Restart+ este acela de a construi aliante durabile intre lideri comunitari, autoritati publice si institutii de formare profesionala, in patru regiuni europene din urmatoarele tari: Irlanda, Portugalia, Romania si Irlanda de Nord. Fiecare dintre aceste Aliante Comunitare va reuni diferite grupuri de parti interesate si va intreprinde activitati de predare si invatare cu scopul de a dezvolta abilitati de conducere care sa ajute la regenerarea comunitatilor.

Consortiul de proiect este format din 7 organizatii din 6 tari europene, astfel: Letterkenny Institute of Technology (Irlanda), aceasta institutie fiind si liderul de proiect, Momentum (Irlanda), Banbridge District Enterprises Limited (Irlanda de Nord-UK), Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania), Municipio de Lousada (Portugalia), European E-learning Institute (Danemarca) si University Industry Innovation Network’s (Olanda).

Restart+ este un proiect european finantat de Comisia Europeana in cadrul programului Erasmus+. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest proiect sau despre stadiul de evolutie a rezultatelor intelectuale, va invitam sa accesati site-ul proiectului: http://www.restart.how sau pagina oficiala de Facebook: Restart+ Communities.



Toate stirile »