Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Regiunea Nord - Est participa la EXPO Milano 2015

28/04/2015

Italia va gazdui in perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 expozitia universala „Expo Milano 2015” in cadrul careia peste 140 de tari participante isi vor expune cele mai bune tehnologii care sa ofere un raspuns concret la o nevoie vitala: sa ofere hrana sanatoasa, sigura si suficienta pentru toata lumea, in timp ce respectam planeta si echilibrul ei. Evenimentul cu tematica "Hranirea planetei, energie pentru viata" reflecta un nou concept de Expozitie Universala: tematic, durabil, tehnologic si axat pe vizitator. Evenimentul de la Milano va fi si prima Expozitie digitala la care sunt asteptati peste 20 de milioane de vizitatori ce vor avea ocazia sa realizeze o adevarata calatorie in jurul lumii, cu ajutorul traditiilor culinare ale popoarelor.

Pentru a facilita implicarea participantilor in tema expozitiei, oferind in acelasi timp o libertate maxima de interpretare, tema principala a expozitiei "Hranirea planetei, energie pentru viata" a fost impartita in sapte subteme:

  • stiinta si tehnologia in serviciul securitatii si calitatii alimentare;
  • stiinta si tehnologia in serviciul agriculturii si a biodiversitatii;
  • inovatia in filiera agroalimentara;
  • educatia alimentara;
  • alimentatia pentru niveluri mai bune de trai;
  • alimentatia in culturi si etnii;
  • solidaritatea si cooperarea alimentara.

Sub egida “INVEST IN NORTH-EAST ROMANIA” Regiunea Nord - Est va fi prezenta in perioada 10 - 12 iunie 2015 in cadrul pavilionului Romaniei organizat in cadrul EXPO Milano 2015 cu un program de evenimente ce va include: conferinte, sesiuni de business to business, evenimente culturale precum si o expozitie digitala care se va incadra in conceptul unitar al participarii Romaniei “In armonie cu natura”.

In vederea promovarii potentialului investitional al Regiunii Nord-Est, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, alaturi de Asociatia pentru Economia Cunoasterii Iasi si Arhipelago Interactive Iasi invita institutiile si companiile interesate sa faca parte din delegatia Regiunii Nord-Est ce va fi prezenta la EXPO Milano sa ne transmita o solicitare prin care sa-si manifeste interesul de a participa, subliniind incadrarea in tematica expozitiei, caracterul inovativ, impactul si reprezentativitatea la nivel regional.

Link-uri utile:
Site oficial EXPO Milano 2015: www.expo2015.org
Sectiunea web MAE: www.mae.ro/expo-2015



Toate stirile »