Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Managementul Institutiilor Publice de Cercetare-Dezvoltare din Romania

04/05/2010

Intre sfarsitul anului 2008 si inceputul anului 2010, un grup de experti din partea INNOVA Europe, FM MANAGEMENT CONSULTANCY SRL (FMMC) si GEA Strategy & Consulting SA a lucrat la proiectul lansat de DG REGIO, intitulat “Managementul Institutiilor Publice de Cercetare-Dezvoltare din Romania”.

Obiectivul principal al proiectului a fos de a analiza capacitatea ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica) de a coordona institutiile (publice) de cercetare-dezvoltare si a le aloca fonduri, in asa fel incat sa contribuie atat la atingerea obiectivelor din strategia de la Lisabona, cat si a obiectivelor politicii de coeziune.

„Avem incredere ca rezultatele la care am ajuns vor fi de un real ajutor pentru DG REGIO si pentru autoritatile romane pentru  a isi imbunatati continuu politicile pentru sustinerea Cercetarii si Dezvoltarii (fie prin intermediul fondurilor si programelor europene, fie prin intermediul celor nationale), precum si pentru imbunatatirea continua a calitații centrelor de Cercetare-Dezvoltare. In acelasi timp, apreciem ca rezultatele noastre vor creste gradul de constientizare a comunitații de afaceri prin aceea ca imbunatatirea  ofertei de Cercetare-Dezvoltare (spre exemplu, calitatea si serviciile oferite de centrele de cercetare) reprezinta pe de o parte o concentrare intensa pe inovarea produselor, proceselor si serviciilor ca baza a competitivitatii, iar pe de alta parte o colaborare mai intensa  cu centrele de cercetare. Aceasta ar fi singura modalitate prin care  centrele de cercetare vor deveni mai receptive ca si utilizatori si vor  sustine inovarea produselor, proceselor sau seviciilor intr-un mod mai eficient”  a declarat Dr. Bart Kamp, Scientific Director, INNOVA Europe.

"Managementul Institutiilor Publice de Cercetare-Dezvoltare din Romania” - Raport final [EN]



Toate stirile »