Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Regiunea Nord-Est in cadrul expozitiei mondiale Expo Milano 2015

16/06/2015

In perioada 10-12 iunie 2015, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, impreuna cu partenerii sai regionali au participat la manifestarea de anvergura „Expo Milano 2015“. Astfel, in Pavilionul Romaniei, sub egida „Invest in North-East Romania“, a fost organizat un program de evenimente care au avut ca obiectiv promovarea oportunitatilor investitionale ale Regiunii Nord-Est.

Organizata o data la 5 ani, expozitia mondiala a avut ca tema generala hrana - tema generoasa si de mare actualitate, care a permis initierea unor dezbateri comune dedicate gasirii solutiilor pentru provocarile ce privesc dreptul la o alimentatie sanatoasa, sigura si eficienta.

ADR Nord-Est a integrat evenimentul in aceasta tematica generala, reunind la Milano oameni de afaceri, reprezentanti ai autoritatilor locale, ai unor clustere si ai mediului universitar care au prezentat rezultate de succes, idei de proiecte si avantaje competitive pentru cei interesati de a investi in Regiunea Nord-Est. Ziua de 11 iunie a fost dedicata conferintei „Invest in North-East Romania“ in cadrul careia au fost sustinute prezentari legate de oportunitatile investitionale in domeniile care contureaza tematica expozitiei: agricultura, biodiversitate, energie verde, cultura si traditie, arta gastronomica.



Gazda evenimentului, Dl. Georgian Ghervasie - Comisarul General pentru Romania la Expo Milano, impreuna cu Dl. George Bologan - Consulul General al Romaniei la Milano, au adresat un mesaj de bun venit participantilor si au subliniat importanta cooperarii romano-italiene in vederea atragerii si derularii de investitii straine si nu numai.

In cadrul conferintei “Invest in North-East Romania”, Directorul Directiei Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor ADR Nord-Est, d-na Gabriela Macoveiu a sustinut o prezentare a oportunitatilor de afaceri din regiunea Nord-Est, evidentiind rezultatele obtinute in domeniile agricultura, energie verde si infrastructura de afaceri.

Au urmat prezentarile domnului Prof. univ. dr. Dumitru Luca, Vice-rector Univ. Al. I. Cuza si ale doamnei Mihaela Luca, Academia Romana, Filiala Iasi, despre mediul universitar din Iasi, ale domnului Razvan Doleanu, Primaria Iasi, privind rezultatele si proiectele de investii ale Municipiului Iasi si ale doamnei Dana Ghinet, Acces Project Investments, referitor la oportunitatile de finantare pentru mediul de afaceri in perioada de programare 2014-2020. Conferinta a fost moderata de Dl. Alexandru Lazescu.

In sectiunea destinata interlocutorilor italieni au fost sustinute prezentari de catre doamna Chiara Milani, privind activitatea Junior Chamber International (JCI) Italia in domeniul cooperarii externe cu Romania si domnul Ercole Cauti, Metron Italia, despre oportunitatile si rezultatele cooperarii cu Regiunea Nord-Est in cadrul proiectelor cu finantare europeana.

Seria evenimentelor a continuat cu o dezbatere business to business, unde exponenti ai mediului de afaceri din Regiunea Nord-Est si din Italia (unde amintim interventia domnului Domenico Farinelli) au avut ocazia de a-si prezenta oferta de servicii, produse si propuneri pentru eventuale colaborari internationale. Pe tot parcursul evenimentului, in pavilion au avut loc proiectii video in consonanta cu tematica generala a expozitiei si cu ideea centrala pe care este structurat conceptul participarii Romaniei: „In armonie cu natura“.

In cadrul restaurantului pavilionului participantii au putut degusta bucate traditionale romanesti, printre care amintim cozonacii Bujor (Suceava) dar si un pahar de vin autentic oferit de Podgoria Gramma Wines Iasi.

In partea doua a zilei, delegatia Regiunii Nord-Est, insotita de domnul Adrian Georgescu, Biroul de Promovare Comercial Economica al Consulatului Romaniei in Milano a fost primita in cadrul pavilionului Italiei la Expo Milano 2015, de catre reprezentantii regiunii Lombardia, dl. Andrea Magistrelli si dl. Raffaello Benetti, ocazie cu care au fost discutate oportunitati viitoare de cooperare intre cele doua regiuni.

In data de 12 iunie 2015, reprezentantii ADR Nord-Est au participat la summit-ul EU-CELAC 2015 Milano unde au avut intalniri bilaterale cu firme si asociatii de antreprenori din America Latina. Evenimentul a suscitat interesul a peste 240 de participanti care au luat parte la aproximativ 642 de intalniri de tip B2B, cu scopul sprijinirii dezvoltarii si cresterii competitivitatii intreprinderilor europene in piete terte de interes strategic.

Participarea Regiunii Nord-Est, in premiera la o expozitie mondiala, s-a consituit intr-un prilej unic de promovare a potentialului investitional si turistic al Regiunii in cadrul unui astfel de eveniment.



Toate stirile »