Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Comisia incheie o serie de noi discutii pentru garantarea unui viitor vaccin

14/08/2020

Comisia Europeana a incheiat ieri, 13 august, o serie de discutii preliminare cu Johnson & Johnson pentru achizitionarea unui potential vaccin impotriva COVID-19. La 31 iulie, au avut deja loc o serie de demersuri pozitive cu Sanofi-GSK. Contractul avut in vedere cu Johnson & Johnson ar prevedea posibilitatea ca toate statele membre ale UE sa achizitioneze vaccinul, precum si sa il doneze tarilor cu venituri mici si medii sau sa il redirectioneze catre tarile SEE. Se preconizeaza ca, odata ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur si eficace impotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achizitionarea initiala a 200 de milioane de doze, in numele tuturor statelor membre ale UE, precum si pentru o posibila achizitionare ulterioara a pana la 200 de milioane de doze suplimentare. Comisia continua discutiile intense si cu alti producatori de vaccinuri.

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „ Viata cetatenilor nostri si economia europeana au nevoie de un vaccin sigur si eficace impotriva coronavirusului. Discutiile de astazi ne permit sa facem noi pasi in vederea atingerii acestui obiectiv. Comisia va depune toate eforturile, in colaborare cu statele membre si cu companiile farmaceutice, pentru a contribui in mod activ la atingerea acestui obiectiv.”

Stella Kyriakides, comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara, a declarat: „ Astazi am facut inca un pas in vederea asigurarii accesului rapid la dezvoltarea unui vaccin inovator impotriva coronavirusului. Negocierile pe care le vom purta pentru a asigura un portofoliu cuprinzator de vaccinuri pentru cetatenii europeni si pentru intreaga lume vor continua. Un vaccin sigur si eficace va contribui in mod decisiv la protejarea cetatenilor impotriva virusului. Vom continua sa actionam, alaturi de statele membre, pana cand vaccinul va ajunge la toata lumea.

Discutiile preliminare incheiate astazi sunt menite sa duca la un angajament prealabil de achizitie care urmeaza sa fie finantat prin Instrumentul pentru sprijin de urgenta, care prevede fonduri dedicate crearii unui portofoliu de potentiale vaccinuri cu profiluri diferite si produse de societati diferite.

Context

Discutiile preliminare incheiate astazi cu Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale Johnson & Johnson, reprezinta un pas important in vederea incheierii unui angajament prealabil de achizitie si, prin urmare, a punerii in aplicare a Strategiei europene in materie de vaccinuri, adoptata de Comisie la 17 iunie 2020. Aceasta strategie urmareste sa asigure accesul tuturor cetatenilor europeni la vaccinuri de inalta calitate, sigure, eficace si la preturi accesibile, intr-un interval de timp de 12 pana la 18 luni. In acest scop si impreuna cu statele membre, Comisia incheie angajamente prealabile de achizitie cu producatori de vaccinuri care rezerva sau acorda statelor membre dreptul de a cumpara un anumit numar de doze de vaccin la un anumit pret, atunci cand un vaccin devine disponibil.

Comisia Europeana isi ia, de asemenea, angajamentul sa se asigure ca oricine va avea nevoie de vaccin il va primi, oriunde in lume si nu numai in Europa. Vom fi in siguranta doar atunci cand toata lumea va fi in siguranta.

Acesta este motivul pentru care, incepand cu 4 mai 2020, Comisia a colectat aproape 16 miliarde EUR in cadrul raspunsului mondial la criza provocata de coronavirus, actiunea globala pentru accesul universal la teste, tratamente si vaccinuri impotriva coronavirusului si pentru efortul global de redresare.

Sursa: Comisia Europeana



Toate stirile »