Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sa facem primii pasi catre economia circulara in Regiunea Nord-Est!

15/01/2019

Proiectul RETRACE, in cadrul caruia ADR Nord-Est este partener incepand din 2016, a lansat o serie de trei publicatii care se concentreaza asupra economiei circulare.

Publicatia „Ghid metodologic privind utilizarea designului sistemic pentru elaborarea politicilor: calea catre Europa circulara” (“Systemic Design Method Guide for Policymaking: A Circular Europe on the way”) a fost elaborata in cadrul proiectului de cooperare interregionala RETRACE si este disponibila pe site-ul www.adrnordest.ro.

Cartea este dedicata politicienilor si celor care elaboreaza politici publice cu intentia de a furniza un ghid pentru utilizarea abordarii sistemice ca metoda-cheie in dezvoltarea si definirea planurilor (regionale) de actiune care sa vizeze tranzitia catre o economie circulara. Lucrarea este rezultatul unei colaborari intre 20 de autori, implicati direct si indirect in implementarea proiectului, ce provin din intreaga Europa si care au contribuit la conturarea unei discutii despre economia circulara si cum ar putea ea sa fie integrata in procese complexe ce tin de politici, de proiectarea lor si de luarea deciziilor in acest context.

Prefata, semnata de Erwin Siweris, director al Programului Interreg Europe, este urmata de doua fire narative principale: impreuna cu eseuri cu o perspectiva mai larga asupra subiectului, sunt cuprinse si contributii care se concentreaza asupra conceptului de design sistemic, proiectului RETRACE, precum si asupra metodologiei aplicate.

“Systemic Design Method Guide for Policymaking: A Circular Europe on the way”, editata de Silvia Barbero, coordonator al proiectului, din cadrul Departamentului pentru Arhitectura si Design al Politehnicii din Torino, este disponibila gratuit, in format fizic si electronic, si reprezinta primul volum dintr-o serie de trei publicatii care urmaresc sa colecteze si sa disemineze rezultatele proiectului RETRACE, de asemenea disponibile, pentru cei interesati.

Impreuna cu autorii externi proiectului RETRACE, reprezentanti ai organizatiilor partenere au contribuit la elaborarea acestei lucrari: POLITO si Regiunea Piemont (Directia pentru Sistemul Regional de Competitivitate) din Italia, Azaro Foundation si BEAZ (Tara Bascilor, Spania), Scoala Superioara pentru Tehnologii Industriale Avansate si Asociatia pentru Mediu si Siguranta (Regiunea Nouvelle Aquitaine, Franta), Oficiul Guvernamental pentru Dezvoltare si Politica Europeana de Coeziune (Slovenia) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania).

Publicatia „Ghid metodologic privind utilizarea designului sistemic pentru elaborarea politicilor: calea catre Europa circulara” (“Systemic Design Method Guide for Policymaking: A Circular Europe on the way”)



Toate stirile »