Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

OPEN YOUR EYES - Stirile false pe intelesul tuturor

21/11/2018

Pe 15 si 16 noiembrie, la Sofia, in Bulgaria, a avut loc intalnirea care marcheaza inceputul activitatilor din cadrul proiectului "Open Your Eyes", in care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est, este implicata ca partener in consortiul transnational.

In era digitala, suntem expusi constant la fluxuri de informatie, de la chestiuni de politica, pana la publicitate, care ajung la noi fara vreun alt filtru decat propria capacitate de decodare. Discernamantul, abilitatea de a detecta informatia valida sunt de nelipsit in contextul unor campanii intense de dezinformare in varii domenii, iar educarea in acest sens devine imperioasa.



Proiectul "Open Your Eyes" adreseaza in mod direct aceasta lipsa de competenta din randul societatii pentru a citi, intelege, compara si evalua informatiile din mass-media intr-un mod critic, cu accent pe mediul informational digital. Aceasta initiativa vine in sprijinul alfabetizarii digitale a adultilor, a dobandirii aptitudinilor si instrumentelor necesare pentru a dezvolta un discernamant avansat in utilizarea surselor digitale de informatie. Demersul porneste de la identificarea principiilor de generare a continuturilor media si continua cu determinarea caracteristicilor unui continut obiectiv versus unul subiectiv sau tendentios.

Printre rezultatele concrete, se numara o baza de date ce va contine metode de creare a stirilor false si resurse online de verificare a stirilor; un instrument/algoritm capabil sa gaseasca originea unei stiri neadevarate; planuri de lectii, in cadrul unor cursuri de limba straina pentru adulti, care vor avea ca subiect dezinformarea.

„Open Your Eyes” este derulat prin intermediul programului Erasmus+, Actiunea-cheie 2, Parteneriate Strategice si are o durata de 26 de luni, intre octombrie 2018 -  decembrie 2020. Publicul tinta al proiectului este format din cadre didactice din invatamantul secundar superior, formatori din invatamantul pentru adulti si autoritati publice din domeniul educatiei. Organizatiile partenere sunt: Nikanor LTD (din Bulgaria); OpenEurope (din Spania); UPI ZALEC - centru de formare pentru adulti (din Slovenia); EU DisinfoLab (din Belgia); Life Long Learning Platform LLLP (din Belgia) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est prin Centrul Regional de Studii Nord-Est, Piatra Neamt, Romania.



Toate stirile »