Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Workshop gratuit pentru dobandire de competente digitale

04/03/2020

Intr-o lume digitala, cu totii suntem nevoiti sa invatam continuu, provocarea fiind acum nu gasirea, ci alegerea informatiilor relevante. Atat asteptarile si nevoile oamenilor, cat si cerintele societatii se modifica intr-un ritm alert, iar adaptabilitatea devine o cerinta absolut necesara.

In acest context, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est, va invita la un eveniment dedicat transformarilor digitale moderne, in care vor fi prezentate teme actuale din domeniul IT si platforme interactive dinamice pentru dobandirea competentelor digitale. Prin intermediul a doua sesiuni de instruire-pilot, vor fi prezentate instrumentele digitale dezvoltate in cadrul a doua proiecte Erasmus Plus: eSkills4All si Women Power Code.

Evenimentul se va desfasura miercuri, 11 martie 2020, in intervalul 09.30 – 17.30, la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt.

Principalele teme abordate in cadrul workshopului vor fi:

  • Crearea continutului digital
  • Securitatea digitala
  • Introducere in imprimarea 3D
  • Tipuri de imprimante 3D
  • Soft-uri utilizate in imprimarea 3D
  • Notiuni introductive privind Internet of Things
  • Platforma Raspberry Pi.

Pentru participarea la eveniment este necesara inscrierea prealabila, prin transmiterea unui email la una dintre urmatoarele adrese: ana.paraschiv@adrnordest.ro sau mihai.parfeni@adrnordest.ro.

Locurile sunt limitate, iar accesul se va realiza in ordinea realizarii inscrierii. La finalul workshopului, toti cursantii vor primi diplome de participare.



Toate stirile »