Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Alocari de aproape 5 miliarde de euro din bugetul UE pentru dezvoltarea resurselor umane, administratiei publice si a sistemului judiciar din Romania

26/02/2015

Comisia Europeana a aprobat miercuri, 25 februarie 2015, alte doua Programe Operationale, Programul Operational “Capital Uman” si Programul Operational “Capacitatea Administrativa”, ambele finantate din Fondul Social European. Primele programe operationale aprobate au fost: Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (28 noiembrie 2014), Programul Operational Asistenta Tehnica (18 decembrie 2014), Programul Operational Competitivitate (19 decembrie 2014).

Programul Operational “Capital Uman” 2014 - 2020, cu o alocare totala de aproximativ 5 miliarde de euro (din care 4,3 miliarde de euro din bugetul UE) stabileste prioritatile de interventie ale Romaniei in domeniul ocuparii fortei de munca, al educatiei si incluziunii sociale.

Programul cuprinde 7 axe prioritare care urmaresc ocuparea fortei de munca in randul tinerilor, acordand o atentie deosebita somerilor, persoanelor inactive sau in varsta, celor cu handicap sau cu un nivel scazut de educatie. Sunt vizate si incluziunea sociala, combaterea saraciei si dezvoltarea locala aflata in responsabilitatea comunitatilor (orase cu peste 20 000 de locuitori), in special comunitatile defavorizate. O atentie deosebita este acordata tinerilor, romilor si populatiei din mediul rural.

Prin Programul Operational “Capacitatea Administrativa2014 – 2020 se vor realiza investitii de 658 de milioane de euro (din care 553 de milioane din bugetul UE) pentru ameliorarea capacitatii de reactie a administratiei publice si a sistemului judiciar din Romania la nevoile economiei si societatii. Pe parcursul perioadei de finantare vor fi formati circa 90.000 de angajati din administratia publica si sistemul judiciar, iar aproximativ 250 de institutii publice si judiciare vor beneficia in mod direct de finantare din acest program.

Programul Operational “Capital Uman” (document aprobat de CE)

Programul Operational “Capacitatea Administrativa” (document aprobat de CE)



Toate stirile »