Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

[UPDATE] Fondurile europene - un plus pentru productivitatea si capacitatea inovativa a IMM-urilor din Regiunea Nord-Est

04/12/2014

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord–Est a organizat astazi, 4 decembrie 2014, la Piatra Neamt, conferinta “Fondurile europene - un plus pentru productivitatea si capacitatea inovativa a IMM-urilor din Regiunea Nord – Est”.

Agenda conferintei a inclus tematici legate de finantarile europene si guvernamentale dedicate IMM-urilor din Regiunea Nord – Est, atat ca viziune de ansamblu asupra perioadei 2007-2013, cat si din perspectiva viitoarei perioade de programare, 2014-2020. La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane, reprezentand institutii care gestioneaza fonduri europene si guvernamentale, beneficiari de finantare prin POS CCE, institutii bancare, firme de consultanta si exponenti ai mediului de afaceri din Regiunea Nord-Est.

Din informarea sustinuta de Dl Cristian Zama, Directorul Organismului Intermediar POS CCE Nord-Est, rezulta ca la acest moment, in atentia ADR Nord-Est se afla 288 contracte de finantare semnate pe POS CCE, care solicita o asistenta financiara nerambursabila de 67,71 milioane euro. Din punct de vedere al rambursarii banilor, in Regiunea Nord-Est au intrat deja aproximativ 30 milioane Euro prin acest Program, iar proiectele implementate au generat peste 1000 noi locuri de munca.

Avand in vedere interesul potentialilor beneficiari pentru oportunitatile de finantare viitoare, in cadrul conferintei sunt furnizate repere privind finantarile pentru IMM-uri cuprinse in Programul Operational Regional si Programul Operational Competitivitate pentru perioada 2014-2020, dar si fondurile guvernamentale disponibile in 2015 pentru stimularea initiativelor antreprenoriale.

Axa prioritara 2: Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor, din cadrul POR 2014-2020 va constitui principala oportunitate de finantare pentru IMM-uri, inclusiv microintreprinderi, in urmatoarea perioada de programare. Se asteapta ca peste 1300 de IMM-uri sa fie sprijinite, la nivel national, pentru constructia/ modernizarea si extinderea spatiilor de productie/servicii, dotarea cu active corporale si necorporale, in vederea imbunatatirii competitivitatii economice prin cresterea productivitatii muncii si consolidarii pozitiei pe piata ” sustine Dna Gabriela Macoveiu, Director Dezvoltarea Afacerilor, ADR Nord – Est.

Partea pragmatica a evenimentului a fost constituita de workshop-ul Facilitarea accesului IMM-urilor la fonduri pentru dezvoltare”, in cadrul caruia reprezentantii institutiilor bancare, firmelor de consultanta si organizatiilor implicate in implementarea proiectelor de finantare au facut un exercitiu constructiv de sinceritate, ridicand probleme care au afectat implementarea Instrumentelor Structurale si au propus solutii pentru imbunatirea acestui sistem in viitor.

Dezvoltarea si consolidarea sectorului productiv al regiunii, cresterea capacitatíi acestuia de a performa economic prin modernizare tehnologica si inovare, constituie premise pentru crearea unor locuri de munca sustenabile si generarea de valoare adaugata. Din aceasta perspectiva, valorificarea oportunitatilor de finantare ramane un deziderat principal in perioada urmatoare. ADR Nord-Est va asigura informarea potentialilor beneficiari si va garanta transparenta utilizarii acestor fonduri, ca si pana acum ” a declarat Dl Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est.

 


21.11.2014

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord – Est va invita sa participati la dezbaterile ocazionate de conferinta “Fondurile europene - un plus pentru productivitatea si capacitatea inovativa a IMM-urilor din Regiunea Nord – Est” ce va avea loc in data de 4 decembrie 2014, incepand cu ora 10.00, la Piatra Neamt, Hotel Central Plaza, Piatra Petrodava nr.1-3, conform agendei anexate.

Conferinta se concentreaza pe tematici legate de finantarile europene si guvernamentale dedicate IMM-urilor din Regiunea Nord - Est si va reuni actori cheie implicati in gestionarea programelor 2014 - 2020 precum si in derularea de proiectelor de investitie: institutii care gestioneaza fonduri europene si guvernamentale, institutii bancare, firme de consultanta si reprezentanti ai mediul de afaceri din Regiunea Nord - Est.

In cadrul workshop-ului „Facilitarea accesului IMM-urilor la fonduri pentru dezvoltare” vor fi evidentiate aspecte privind rolul instrumentelor bancare si a serviciilor de consultanta performante pentru asigurarea succesului in atragerea de fonduri nerambursabile si in implementarea investitiilor realizate de IMM-urile din Regiunea Nord - Est.

Accesul la eveniment este liber, in baza confirmarii. Persoana de contact din partea ADR Nord-Est este Cristina Ferman, Sef Birou Regional de Informare, Directia Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor, telefon/fax 0233 224 167, e-mail: cferman@adrnordest.ro
 
Agenda evenimentului



Toate stirile »