Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Conferinta de lansare oficiala a Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est IMAGO-MOL

25/10/2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, organizeaza Conferinta de lansare oficiala a Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL). Evenimentul se va desfasura in perioada 29-31 octombrie 2012, la Hotel Unirea (str, Piata Unirii nr. 5), Sala Mezanin, incepand cu ora 10.00.
 
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului Imagistica medicala avansata, interdisciplinara si integrata prin crearea unei Retele de Clustere Regionale si Strategii de Dezvoltare la nivel european (AMI-4Europe), finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru 7 – Regiuni ale Cunoasterii.               
          
Obiectivul proiectului AMI-4Europe este de a defini si dezvolta conceptul de noua generatie de discipline integrate aferente domeniului imagisticii medicale, cum ar fi nanomedicina, farmacologia, biotehnologii pentru sanatate si tehnologia informatiei si comunicatiei. AMI-4Europe este primul proiect care aduce impreuna toti actorii cheie pentru a dezvolta, coordona si integra nou definitul lant valoric aferent imagisticii medicale avansate, interdisciplinare si integrate  la nivel european, implementand prima Platforma Europeana pentru Imagistica Medicala cu scopul de a crea cadrul comun pentru a promova politici, tehnologii si rezultatele cercetarii in sectorul vizat.

In cadrul acestui proiect initiat si condus de catre Asociatia Madrid Network din Spania, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est participa, ca partenera, impreuna cu alte 20 de organizatii din 6 tari, si anume Spania, Italia, Germania, Romania, Bosnia Hertegovina si Ungaria.

Unul din rezultatele acestui proiect il constituie si infiintarea la Iasi a Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL), primul cluster de acest fel creat in Romania in domeniul imagisticii medicale, deosebit de important pentru perspectivele Regiunii Nord-Est in domeniul medical. Clusterul s-a constituit ca persoana juridica pe 7 septembrie 2012 avand ca membri fondatori ADR Nord-Est, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Spiridon Iasi, Romsoft SRL Iasi (parteneri si in cadrul proiectului AMI-4Europe) si Institutul Regional de Oncologie Iasi.  IMAGO-MOL este o entitate non-guvernamentala, non-profit, apolitica, are sediul in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie si are drept scop declarat sprijinirea dezvoltarii competitive a sectorului de imagistica structurala, functionala si moleculara din Regiunea Nord-Est a Romaniei.

In cadrul conferintei de lansare de la Iasi vor participa parteneri si reprezentanti ai clusterelor similare din Spania, Italia, Germania, Bosnia-Hertegovina, oficiali ai municipiului si judetului Iasi, reprezentanti ai lumii medicale si universitare iesene, care vor prezenta atat exemple si experiente de buna practica din sectorul imagisticii medicale cat si viziunea Regiunii Nord-Est asupra prioritatilor si evolutiei ulterioare de dezvoltare a clusterului IMAGO-MOL.

Pentru mai multe detalii accesati: http://ami-4europe.eu/ sau www.imago-mol.ro.



Toate stirile »