Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Rubik Hub da startul celei mai mari aventuri antreprenoriale din regiune

31/05/2017

Sambata, 27 mai 2017, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a lansat Rubik Hub, cel mai mare spatiu pentru antreprenori din nord-estul Romaniei.

Peste 380 de persoane au trecut pragul Rubik Hub, oficialitati, antreprenori, viitori antreprenori, studenti, elevi si oameni de afaceri cu experienta, reprezentanti ai unor universitati din regiune, cu totii dorindu-si sa contribuie la consolidarea ecosistemului antreprenorial regional.

Au participat la eveniment presedintii Consiliilor Judetene Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, decanul Facultatii de Informatica de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iasi, profesori universitari din cadrul Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iasi.

Printre invitatii speciali ai evenimentului a fost si Esteban Pelayo Villarejo, presedintele Asociatiei Europene a Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala (EURADA), care a apreciat drept o necesitate deschiderea unor astfel de spatii de business in orasele din regiune, pentru sustinerea dezvoltarii mediului de afaceri si a conceptului de co-working. El a mai spus ca este important ca astfel de hub-uri sa apara mai ales in orasele care nu sunt centre universitare, pentru a da sanse si antreprenorilor din aceste localitati sa intre pe piata si mai ales sa sustina economia locala.

Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, domnul Vasile Asandei, a declarat ca activitatile Rubik Hub se vor concentra pe sprijinirea tinerilor care isi doresc sa devina antreprenori. Accentul va fi pus pe crearea unei comunitati antreprenoriale regionale, iar pentru acest lucru vor fi organizate evenimente si programe relevante care sa ofere plus valoare antreprenorilor.

Numeroase startup-uri din alte orase din tara, inclusiv Bucuresti, si-au manifestat interesul de a se alatura comunitatii Rubik Hub, atat in calitate de membri rezidenti, cat si de mentori. Organizatii private de renume din regiune au marturisit ca se bucura sa asiste la crearea unui spatiu capabil sa energizeze mediul antreprenorial regional si ca isi doresc sa sprijine un astfel de proiect, numit de ei ”unic in nord-estul Romaniei”.

Rubik Hub ofera peste 30 de locuri viitorilor membri rezidenti in spatiul de co-working. Facillitatile puse la dispozitia celor interesati sa isi desfasoare activitatea in Hub sunt: conexiune buna la internet, birouri pentru intalniri de afaceri, o biblioteca, spatiu de luat masa, dar si spatii de relaxare. De asemenea, Rubik Hub este deschis pentru colaborari, cele 5 sali de conferinta, cu capacitati diferite - 120, 80, 40 de locuri si doua sali cu o capacitate de 20 de locuri fiecare,  complet dotate pentru desfasurarea in conditii optime atat a unor intalniri, seminarii, cat si conferinte - putand fi inchiriate si de comunitatea extinsa, parteneri externi.

In perioada 6 iunie - 7 iulie 2017, toti cei interesati sa ocupe un loc in Rubik Hub, vor putea aplica pentru unul din pachetele de membership existente pe www.rubikhub.ro, urmand ca pana la data de 15 iulie 2017 sa se desfasoare procesul de selectie al acestora.



Toate stirile »