Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

25/02/2015

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala s-a intrunit la Piatra Neamt, miercuri, 25 februarie, incepand cu ora 11.00. La intalnire au participat 20 din cei 24 de membri CDR, precum si conducerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Sedinta a fost prezidata de Dl Cristian Adomnitei – Presedinte al Consiliului Judetean Iasi si Presedintele in exercitiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala.

Conform ordinii de zi a sedintei, au fost supuse dezbaterii si aprobarii Raportul de activitate al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est pentru anul 2014 si au fost prezentate informari privind stadiul implementarii celor doua programe gestionate de ADR Nord-Est: Programul Operational Regional si respectiv Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (Axa 1 si Operatiunea 3.1.1 din cadrul Axei 3) pentru perioada 2007-2013.

De asemenea, cu acest prilej au fost desemnati membrii in cadrul Comitetelor de Monitorizare pentru urmatoarele programe: POR 2007-2013, Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, POC Romania-Ucraina 2014-2020 si POC Romania Republica Moldova 2014-2020.

In cadrul acestei sedinte a fost prezentat si aprobat Planul de Dezvoltare Regionala Nord-Est, care include principalele elemente strategice pentru initiativele de dezvoltare ale regiunii din perioada 2014-2020 din fonduri europene si alte surse de finantare.

Hotararile au fost aprobate, fara exceptie, prin votul tuturor celor prezenti.

Din informarea sustinuta de Dl Nicolaie Burghelea director adjunct al Directiei OI POR, rezulta un grad de absobtie al programului de 67,46% la nivel regional.

Dl. Nicolaie Burghelea a fost confirmat in functia de Director al Directiei OI POR Nord-Est.

Dl Cristian Zama, Director OI POSCCE a subliniat in informarea sa, ca din aprilie 2013, moment al preluarii de catre ADR Nord-Est a atributiilor de OI POSCCE, gradul de absorbtie al Programului a crescut de la 6,77% la aproximativ 50%.

Dl Presedinte Cristian Adomnitei a multumit in numele membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionala, Dlui Constantin Apostol si Dlui Gheorghe Harja pentru colaborarea eficienta si pentru contributia la elaborarea sistemului de implementare a Instrumentelor Structurale in Romania si a adaugat “ ADR Nord- Est s-a aflat intotdeauna in zona de performanta la nivel national dar si european, atat prin realizarile Programului Operational Regional cat si prin alte activitati. Ne aflam intr-un moment sensibil, in care un program trebuie incheiat, iar un altul nou trebuie pregatit de implementare. Cu atat mai important este acum rolul acestui organism de tehnicieni pentru bunul mers al lucrurilor. Ii asigur cu aceasta ocazie pe angajatii ADR Nord-Est ca au in mine si in Consiliul pentru Dezvoltare Regionala un sprijin real, pentru continuarea si perfectionarea demersurilor incepute.

Tot cu aceasta ocazie s-a aprobat Regulamentul de Organizare si s-a stabilit data de 25 martie 2015, pentru concursul de angajare a Directorului General al ADR Nord-Est care se va desfasura la Piatra Neamt.

Detaliile privind organizarea si desfasurarea concursului vor fi publicate ulterior.



Toate stirile »