Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Enterprise Europe Network sprijina IMM-urile inovative din Regiunea Nord-Est

05/10/2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si Camera de Comert si Industrie Bacau, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Neamt, au organizat in data de 24 septembrie 2015 la Piatra Neamt, atelierul de lucru intitulat „Reteaua Enterprise Europe in sprijinul IMM-urilor inovative din Regiunea Nord-Est”.

Reprezentantii celor doua centre Enterprise Europe au prezentat IMM-urilor participante serviciile oferite in calitate de membri ai consortiului ERBSN - Reteaua pentru sprijinirea afacerilor din Estul Romaniei. Aceste servicii vizeaza sprijinirea intreprinderilor inovative, organizatiilor de afaceri si profesionale, agentiilor de dezvoltare, institutelor de cercetare, parcurilor tehnologice, clusterelor si universitatilor, astfel incat acestea sa beneficieze de avantajele pietei unice europene pentru dezvoltarea propriei afaceri, prin inovare si internationalizare.


A fost prezentata baza de date care contine peste 23.000 mii de profiluri de oferte si cereri de afaceri si tehnologie, iar participantii au avut prilejul de a audia prezentari cu referire la oportunitatile de finantare disponibile prin intermediul Programului Orizont 2020 – Instrumentul pentru IMM-uri si a 2 dintre programele operationale: Programul Operational Regional 2014-2020 (Apelul de proiecte 2.1A/2015 Microintreprinderi) si Programul Operational Competitivitate 2014-2020 (Actiunea 2.2.1 IT&C si  inovare prin dezvoltarea de clustere).

In data de 1 octombrie 2015, ADR Nord-Est, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Suceava, au organizat la Suceava (sediul CCI Suceava) un al doilea atelier de lucru, in scopul promovarii serviciilor Retelei Enterprise Europe catre mediul de afaceri din judetul Suceava. Agenda a inclus aceleasi titluri mentionate mai sus si au fost realizate exercitii practice de completare a unor profiluri de cereri/oferte de afaceri si tehnologii  cu firme interesate.

Aceste ateliere de lucru au reunit interesul a peste 50 de participanti si vor continua in lunile octombrie-noiembrie in alte municipii din judetele Neamt si Bacau.

Detalii suplimentare privind calendarul evenimentelor viitoare si despre serviciile centrului Enterprise Europe gazduit de ADR Nord-Est puteti gasi in sectiunea EEN sau pot fi oferite la sediul agentiei din str. Lt. Draghescu, nr. 9, Piatra Neamt.

Prezentari ateliere de lucru

Prezentare EEN

Prezentare Oportunitati de finantare

Prezentare EEN si Instrument IMM



Toate stirile »