Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene, editia 2012

24/05/2012

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri anunta lansarea editiei 2012 a Competitiei Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene organizata de Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene.

Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene identifica si recunosc cei mai de succes promotori ai intreprinderiilor si antreprenoriatului in Europa, subliniaza cele mai bune politici si practici antreprenoriale, sporesc constientizarea valorii adaugate de antreprenoriat, incurajeaza si inspira potentialii antreprenori.

Marele premiu al juriului va fi acordat candidatului care prezinta initiativa considerata cel mai creativa si inspiratoare din Europa.

Competitia se adreseaza nucleelor de sustinere a antreprenoriatului la nivel national, regional si local, precum: autoritati ale administratiei publice, parteneriate public-private intre autoritati si intreprinzatori sau organizatii economice si programe educationale din statele Uniunii Europene, Islanda, Norvegia  si Turcia, care au implementat, proiecte in domeniul dezvoltarii antreprenoriale, cu impact asupra economiei locale, in ultimii doi ani.

Prin urmare, daca reprezentati o autoritate nationala, regionala sau locala, ori un parteneriat public privat, din orice zona a UE, Croatia, Islanda, Norvegia, Serbia sau Turcia si ati colaborat la un proiect de succes care a condus la dezvoltarea economiei regionale, vi se solicita insistent sa participati!

Daca doriti sa promovati proiectele antreprenoriale dezvoltate de dumneavoastra la nivel national, regional sau local, inscrieti-va  in Competitia Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene care va ofera oportunitatea recunoasterii eforturilor dumneavoastra, la nivel european!

Premiile se acorda la urmatoarele cinci categorii:

•    Promovarea spiritului antreprenorial:
Recunoaste initiativele la nivel local sau regional care imbunatatesc talentele antreprenoriale, vocationale, tehnice si manageriale:
•    Investitii in talente:
Recunoaste initiativele la nivel local sau regional care imbunatatesc talentele antreprenoriale, vocationale, tehnice si manageriale;
•    Imbunatatirea mediului de afaceri:
Recunoaste politicile inovatoare la nivel regional sau local care promoveaza infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor, care simplifica procedurile legislative si administrative pentru intreprinderi si pun in aplicare principiul gandirii initiale la scara mica in favoarea intreprinderilor mici si mijlocii:
•    Sprijinirea internationalizarii afacerilor:
Recunoaste  politici de incurajare a intreprinderilor si in special a intreprinderilor mici si mijlocii, pentru a profita mai mult de oportunitatile oferite de pietele din cadrul si din afara Uniunii Europene
•    Antreprenoriat responsabil si integrator:
Recunoaste actiunile regionale si locale care promoveaza responsabilitatea sociala a intreprinderilor si practicile de afaceri durabile.

Selectia se face in doua etape: la nivel national si la nivel european.

I.   Etapa nationala are termenul limita pentru inregistrarea aplicatiilor: 20.06.2012
- Vor fi selectate, doua candidaturi nationale pentru  participarea in faza europeana a competitiei.
II. Etapa europeana are termenul limita pentru transmiterea selectiilor nationale: 16.07.2012
- Juriul european constituit din personalitati reprezentative din mediul academic, institutii europene, sau alte organizatii europene recunoscute, va premia proiectele identificate ca fiind cele mai inovative si avand potential de reproducere in alte regiuni ale UE.

Decernarea premiilor europene in Cipru:  15.11.2012

Punctul National de Contact
Ministrul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri
Directia Generala Politici Industriale si Mediul de Afaceri
www.minind.ro
Calea Victoriei, Nr. 152., Sector 1
Bucuresti, Romania

Persoana de contact
Liliana Linculescu
Consilier superior
Tel/fax: +40 21.202.52.90
E:mail: liliana_linculescu@minind.ro

Pentru informatii complete despre premii:
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-promotion-awards/index_ro.htm

Formularul pentru inscrierea in competitie, precum si materiale de promovare pot fi descarcate de pe website-ul: www.minind.ro, sectiunea Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene.

Fisa de informatii

Formular de candidatura



Toate stirile »