Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Prima strategie regionala inovativa pentru Regiunea Nord-Est

24/04/2008

Strategia Regionala de Inovare pentru Regiunea Nord-Est, dezvoltata in cadrul proiectului RIS DISCOVER NE, este un instrument de lucru menit sa asigure elementele de plecare pentru extinderea si diversificarea ofertei de cercetare-dezvoltare si inovare, sa formalizeze si sa dezvolte structurile de transfer tehnologic si, nu in ultimul rand, sa raspunda nevoilor de inovare si de dezvoltare ale societatilor comerciale productive, in special si agentilor economici, in general.

OBIECTIVE SPECIFICE:

  • Dezvoltarea cunoasterii si generarea, difuzarea si utilizarea inovarii printr-un sistem eficient de transfer si comercializare a inovarii
  • Cresterea valorii adaugate regionale si generarea de noi activitati economice
  • Promovarea unui mediu economic si social adecvat extinderii si mentinerii procesului inovativ si culturii antreprenoriale

PRIORITATI

  1. Imbunatatirea capacitatii de cercetare - dezvoltare - inovare a institutiilor din Regiunea Nord-Est in scopul cresterii competitivit atii economice regionale
  2. Dezvoltarea capacitatii intreprinderilor de a fi inovative , inclusiv imbunatatirea infrastructurii de sprijin a afacerilor.
  3. Dezvoltarea culturii antreprenoriale inovative in Regiunea Nord-Est
  4. Imbunatatirea resurselor umane


Strategia a fost prezentata pentru prima data in cadrul conferintei finale a proiectului RIS din 22 aprilie 2008, Iasi. Atasat mai jos gasiti versiunea integrala a acestui document.

Pentru mai multe informatii privind proiectul RIS DISCOVER NE, implementat de ADR Nord-Est, va rugam sa accesati sectiunea Inovare.

Strategia Regionala de Inovare



Toate stirile »