Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Masuri specifice de asigurare a unei flexibilitati exceptionale pentru utilizarea fondurilor structurale si de investitii europene ca reactie la epidemia de COVID-19

24/04/2020

Astazi, 24.04.2020, a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene „Initiativa plus pentru investitii ca reactie la coronavirus”, regulament al Parlamentului European si al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1301/2013 si a Regulamentului (UE) nr. 1303/2013 in ceea ce priveste masuri specifice de asigurare a unei flexibilitati exceptionale pentru utilizarea fondurilor structurale si de investitii europene ca reactie la epidemia de COVID-19, prin care Comisia Europeana a modificat normele privind utilizarea fondurilor structurale ale UE, care stau la baza politicii de coeziune a UE.

Normele care definesc domeniul de aplicare si prioritatile programelor nationale care pot fi finantate din FEDR, FSE si Fondul de coeziune, precum si conditiile in care regiunile au dreptul de a primi sprijin sunt modificate prin acest regulament.



Astfel, statele membre beneficiaza de o flexibilitate exceptionala de a transfera sume intre fonduri si intre regiuni pentru a raspunde nevoilor lor specifice in cadrul procesului de atenuare a daunelor sociale si economice provocate de pandemie.

Toate rezervele existente in fondurile structurale pentru 2020 pot fi utilizate pentru a contracara efectele pandemiei. In plus, statele membre vor putea, pentru perioada cuprinsa intre 1 iulie 2020 si 30 iunie 2021, sa solicite sprijin financiar in proportie de 100% din bugetul UE.

Prin adoptarea acestor masuri se urmareste reducerea sarcinii asupra bugetelor nationale prin furnizarea de investitii cu tinta clara in domeniul sanatatii, al IMM-urilor aflate in dificultate si al sistemelor de angajare temporara.

Regulamentul poate fi consultat aici.



Toate stirile »