Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Atelier de lucru SCREEN 'Economia circulara la nivel de comunitati-Orase ZERO Deseuri', Iasi, 16 octombrie 2018

11/10/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va invita marti, 16 octombrie 2018, la atelierul de lucru “Economia circulara la nivel de comunitati - Orase ZERO Deseuri”, ce va avea loc la Iasi, Hotel Unirea, incepand cu ora 09:30, conform agendei anexate.

Tranzitia catre o economie circulara orienteaza discursul catre reutilizare, reparare, renovare si reciclarea materialelor si a produselor existente.

Avand in vedere influenta unui bun management (integrat) al deseurilor in tranzitia catre o economie circulara, publicarea Ghidului Zero Waste pentru Comunitati/Orase vine ca un instrument concret, deosebit de important pentru planificarea urbana.

Evenimentul va constitui ocazia unei dezbateri pragmatice cu organizatia promotoare (Zero Waste Romania), privind cele 20 de masuri incluse in schema de certificare Zero Waste, care a produs rezultate intr-un termen foarte scurt in cel putin 3 dintre orasele care au aderat la aceasta schema (Tg. Lapus, Salacea, Sf. Gheorghe), la care se vor adauga Oradea si Iasi, aflate acum in diferite stadii de implementare.


(sursa foto: www.screen-lab.eu)

Lectorii care vor sustine prezentari si vor raspunde intrebarilor dumneavoastra sunt: Elena Rastei, consultant in durabilitate si specialist in economie circulara, co-autor al Ghidului Zero Waste pentru Comunitati/Orase; dr. Pasztay Zoltan-Atila, colaborator al Zero Waste Romania, coordonator de proiect-pilot UAT Salacea (Romania) pentru colectarea separata per 5 fractii, conducand la depasirea tintelor referitoare la reducerea cantitatii de deseuri depozitate la groapa: sortare la sursa 60%, reciclare 40% din cantitatea de deseuri produse, in termen de 3 luni de la asumarea implementarii strategiei Zero Waste;  Stefano Ambrosini, consultant international in designul sistemelor de management integrat al deseurilor, implicat in proiectul-pilot derulat in UAT Salacea, precum si in alte 27 de proiecte / localitati (din Italia, Romania, Brazilia, Rusia, Filipine) in acest domeniu.

Organizarea acestui eveniment este facilitata prin intermediul proiectului SCREEN (Synergic Circular Economy across European Regions) finantat in cadrul Programului Horizon 2020), in cadrul caruia Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este partener, incepand din mai 2017.



Acest proiect intregeste, alaturi de alte initiative similare, preocuparile ADR Nord-Est in a se ralia contextului european, in conditiile in care economia circulara constituie obiectivul principal al unui pachet strategic de actiuni pentru a facilita trecerea la modele de productie circulare, printr-o revizuire a reglementarilor privind stimulentele pentru reutilizarea deseurilor si a produselor secundare si utilizarea materiilor prime secundare.

Va rugam sa confirmati participarea pana la data de 15 octombrie 2018, prin completarea formularului de inregistrare disponibil aici. Pentru informatii suplimentare, ne puteti contacta la Biroul Regional de Informare telefon/fax: 0233 224.167, e-mail: info@adrnordest.ro, persoana de contact: Gabriela Bobeanu. 

Agenda atelier de lucru SCREEN 16.10.2018



Toate stirile »