Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Noua Generatie de Centre de Informare Europeana a fost lansata incepand cu 2013 - Anul Cetateanului European

20/02/2013

Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania au organizat in Bucuresti, in perioada 11 – 13 februarie 2013, evenimentul de lansare a Anului european al cetatenilor si de inaugurare a noii retele Europe Direct Romania din generatia 2013-2017.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor personalitati de renume ale vietii politice, sociale si culturale din Romania: Dacian Ciolos, Comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Niculae Idu, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, E.S Oliver Grogan, Ambasadorul Irlandei in Romania, Matei Visniec si Cristian Mungiu. Lansarea a reunit reprezentanti ai centrelor de informare si documentare europeana, coordonatori de comunicare din institutiile implicate in promovarea temei anului european, precum si jurnalisti de la nivel national si local.

Cu acest prilej a fost inaugurata si noua retea a Centrelor de Informare Europe Direct Romania, retea care are rolul de a disemina informatii cu privire la Uniunea Europeana la nivel regional si local.

In Piatra Neamt, un astfel de centru este gazduit de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, iar pentru perioada 2013-2017 isi propune cresterea transparentei si vizibilitatii actiunilor Uniunii Europene in cele sase judete ale regiunii Nord-Est prin asigurarea accesului liber al cetatenilor la informatie europeana.

Centrul de informare europeana mentionat, Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est din Piatra Neamt va organiza evenimente cu tematica europeana dedicate administratiei publice, mediului de afaceri, academic si societatii civile in conformitate cu prioritatile de comunicare stabilite de Comisia Europeana pentru acest an: Drepturile cetateanului european, Redresarea Economica si Alegerile Europarlamentare 2014.



Toate stirile »