Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Parteneriat pentru dezvoltarea mediului antreprenorial

11/05/2017

Reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est au participat ieri, 10 mai 2017, la Bucuresti, la o intalnire cu Dl Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, pe tema colaborarii in proiectele de sustinere a comunitatii regionale de business.



Discutiile s-au concentrat pe portofoliul de activitati derulate de Agentie la nivel regional si posibilitatea interconectarii acestora cu strategiile ministerului de promovare a ofertei investitionale romanesti.

Complementaritatea actiunilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri si ale Agentiei pentru Dezvoltare Regionala, in ceea ce priveste sprijinul acordat dezvoltarii afacerilor, desi se desfasoara la niveluri diferite, regional/national, trebuie transpusa intr-o relatie aplicata de colaborare, care are un potential urias de valorificare, inca neutilizat. Discriminarea pozitiva a regiunii dumneavoastra: o oferta investitionala remarcabila si o forta de munca inalt calificata, careia i se poate aplica principiul mobilitatii in interiorul regiunii, este o sansa oferita, prin acest parteneriat, mediului de afaceri local de a depasi granitele regionale, echilibrand, astfel, nivelul investitiilor prin translatarea lor la nivel national, international”, a precizat ministrul Petrescu.

Cu aceasta ocazie, au fost trecute in revista idei de colaborare in ceea ce priveste aplicarea unei strategii de specializare inteligenta, pentru dezvoltarea unor sectoare economice prioritare, dezvoltarea unor ecosisteme antreprenoriale, care sa duca la cresterea de start-up-uri inovative si competitive, cresterea gradului de atragere de investitii private in regiunea de Nord-Est, extinderea operatiunilor de internationalizare a companiilor locale.

Eforturile noastre din ultimii ani indreptate spre elaborarea si implementarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligenta, dar si spre sprrijinirea start-up-urilor si atragerea investitorilor privati, trebuie cunoscute si integrate intr-un cadru partenerial si intr-un sistem decizional care sa ne permita sa le concretizam, Noi ne luam foarte in serios rolul de generator de dezvoltare socio-economica a Regiunii si avem incredere ca discutiile incepute astazi asigura premisele unui parteneriat pe termen lung, in interesul mediului antreprenorilal din Regiunea Nord-Est si nu numai. Multumim domnului ministru Alexandru Petrescu pentru deschiderea spre dialog si cooperare” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Discutiile vor continua intr-un cadru largit, la care vor participa si reprezentantii Asociatiei Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala, pentru a definitiva cea mai buna formula de colaborare in derularea programelor comune de sustinere a mediului de afaceri.



Toate stirile »