Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Academia Urbana pentru integrarea migrantilor si refugiatilor

25/04/2019

Academia Urbana pentru Integrare este un program de instruire, organizat de DG Home, pentru practicieni si factori de decizie care activeaza pe tematica ingragrarii europene la nivel local, regional si national. Programul ofera oportunitatea de a crea retele de omologi care lucreaza pe probleme de integrare a migrantilor si regufiatilor in Europa si care pot oferi consiliere si sprijin la finalizarea programului de instruire.

Academia Urbana pentru Integrare are ca scop rezolvarea unor dileme politice la nivel individual. Contributiile expertilor, schimburile de opinii intre omologi si identificarea provocarilor profesionale intre participanti au reprezentat fundamentele acestui program. Vor exista discutii privind explorarea si identificarea solutiilor inovatoare pentru provocarile specifice cu care se confrunta participantii in orasul, regiunea sau tara lor in domeniul inregrarii.

Acest program de instruire a fost lansat in 2018, in cadrul Parteneriatului pentru integrarea migrantilor si a refugiatilor in cadrul Agendei Urbane [1] , care reuneste orasele, statele membre si Comisia Europeana in contextul dezvoltarii si implementarii in comun a actiunilor de promovare a integrarii migrantilor si refugiatilor.

Anul acesta intalnirile vor avea loc in Anvers, Belgia, in perioada 21-22 mai. In aceasta editie, doua domenii de politica locala sunt de control : integrarea pe piata muncii si locuinte pentru integrarea migrantilor . Vor exista vizite de studiu ce vizeaza proiectele de integrare in orasul Anvers, pentru:

  • programul de integrare Atlas, Integrate & Inburgering;
  • CURANT un proiect de co-locuire pentru tinerii refugiati si pentru personele flamande.

Persoanele care doresc sa participe la acest program de instruire trebuie sa fie reprezentantul unei autoritati locale sau regionale si care sa aiba in vedere:

  • Integrarea migrantilor pe piata muncii
  • Locuinte pentru integrarea migrantilor

De asemenea, persoanele interesate vor depune un studiu de caz care vizeaza regiunea sau orasul de care apartin, in care sa abordeze subiecte precum: prezentarea provocarilor specifice cu care se confrunta, prezentarea unei politici sau al unui proiect pe care il dezvolta in oras/regiune sau dileme politice.

Studiul de caz ar trebui, daca este posibil, sa se incadreze in unul dintre modulele tematice specifice pe care le veti gasi in program.

Daca sunteti interesat sa participati la Academie, sunteti invitat sa va depuneti cererea returnand formularul completat prin e-mail la adresa HOME-EIN@ec.europa.eu pana la 30 aprilie 2019.

Toate costurile de calatorie, cazare si mese vor fi acoperite pentru participantii selectati.



Toate stirile »