Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est contribuie la valorificarea patrimoniului cultural-religios al regiunii la nivel european

16/02/2012

La nivel european, valorile culturale sunt identificate ca fiind un factor catalizator al dezvoltarii durabile, iar turismul este prioritar pentru dezvoltarea regiunilor. Aducerea valorilor culturale in prim plan inseamna si dezvoltarea infrastructurii de turism (cai de acces, unitati de cazare, etc.), de aceea scoaterea din anonimat a  acestor resurse poate insemna salvarea multora dintre comorile patrimoniului cultural national.

La nivelul tarii noastre se observa necesitatea de a elabora strategii si de a le corela cu finantarile disponibile din domeniul patrimoniului cultural-religios, in scopul promovarii destinatiilor cu potential turistic nevalorificat pana la momentul actual.

RECULTIVATUR sau Elaborarea unui instrument pentru includerea valorilor cultural-religioase in procesul de dezvoltare si planificare al centrelor urbane si comunitatilor rurale invecinate este unul din cele 26 de proiecte aprobate la nivel european in cadrul celui de-al 2-lea apel de proiecte din Programul de Cooperare Teritoriala pentru Sud-Estul Europei.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est participa, ca partener, impreuna cu alte 14 organizatii din Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, Slovenia si Bosnia Herzegovina, in cadrul acestui proiect initiat de Compania pentru Dezvoltare Regionala Mid-Panon, Ungaria.

Proiectul a fost lansat oficial pe data de 21 Iunie 2011 in Szekesfehervar, Ungaria. In cadrul conferintei de lansare, partenerii au evidentiat importanta pe care o are proiectul pentru dezvoltarea durabila a regiunilor pe care le reprezinta si, in consecinta, pentru intreaga zona SEE.

Proiectul vizeaza punerea in aplicare a unor serii de activitati pentru dezvoltarea si promovarea unui model comun de dezvoltare cultural religioasa, prin intermediul experientelor de succes si rezultatelor consolidate ale proiectelor europene anterioare din domeniul turismului cultural-religios. Tarile participante au pus bazele unui parteneriat ce va consta in schimb intensiv de bune practici, cursuri de turism pentru tineri, dezvoltarea de noi oferte pentru turismul religios si listarea acestora la Bursa de Turism International.

Analizele derulate pina in prezent prin proiect au condus la inventarierea a peste 1.550 obiective cultural-religioase din Regiunea Nord-Est, dar pentru a  spori sansa acestora de a fi promovate si reabilitate, trebuie depuse eforturi pentru inregistrarea cat mai multor dintre ele in patrimoniul national si UNESCO,

Pentru mai multe detalii vizitati: www.recultivatur.eu sau pagina dedicata proiectului.



Toate stirile »