Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est declarata castigator national in cadrul competitiei 'Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene' 2014

15/10/2014

ADR Nord-Est a fost declarata castigator national al sectiunii "Sprijinirea dezvoltarii pietelor verzi si eficientei resurselor" in cadrul Competitiei "Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene" 2014. Aplicatia depusa s-a referit la rezultatele obtinute in cadrul proiectului EFFECT implementat de ADR Nord-Est in perioada martie 2011 – februarie 2014.

Premiile pentru promovarea intreprinderilor europene identifica si recunosc cei mai de succes promotori ai intreprinderii si antreprenoriatului in Europa, expun cele mai bune politici si practici antreprenoriale, sporesc constientizarea valorii adaugate de antreprenoriat, incurajeaza si inspira potentialii antreprenori.

In cadrul competitiei exista sase categorii, Sustinerea dezvoltarii pietelor verzi si a eficientizarii resurselor - recunoscand politicile si initiativele la nivel national, regional sau local, care sustin accesul intreprinderilor mici si mijlocii la pietele verzi si ajuta la imbunatatirea eficientizarii resurselor, spre exemplu prin dezvoltarea abilitatilor verzi, intalniri si finantare.

ADR Nord-Est sprijina dezvoltarea socio-economica a Regiunii Nord-Est, sustinand dezvoltarea pietei de solutii eficiente energetic. Prin implementarea proiectului EFFECT, ADR Nord-Est contribuie la inovarea achizitiilor publice, necesitate resimtita de toate statele din Sud-Estul Europei. Proiectul abordeaza achizitiile publice ca motor pentru consolidarea pietei de solutii eficiente energetic, creand premisele dezvoltarii economice echilibrate cu beneficii pentru comunitatile locale atat din perspectiva cererii (economisirea banului public), cat si din cea a ofertei (beneficii pentru economia regionala). In cadrul acestui proiect ADR Nord-Est a elaborat un Catalog transantional al cadrului de reglementere cu exemple de bune practici existente in domeniul achizitiilor publice eficiente energetic in tot spatiul Sud-Est European, un Ghid al achizitiilor publice eficiente energetic si a organizat o ampla campanie de constientizare a mediului privat regional prin editarea de materiale tiparite, realizarea de filme promotionale organizarea unor sesiuni de informare si conferinte. Detalii gasiti in pagina dedicata proiectului EFFECT de pe site-ul adrnordest.ro. 

Pentru mai multe informatii descarca Brosura castigatori competitia 'Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene' 2014.



Toate stirile »