Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Intalnirea Aliantei Comunitare din cadrul proiectului Restart+ la Congresul Mondial al Traditiilor Culinare, Sibiu

25/11/2019

Centrul Regional de Studii Nord-Est al ADR Nord-Est a reprezentat Regiunea Nord-Est cu o delegatie a Comunei Dolhesti, Suceava la Congresul Mondial al Traditiilor Culinare ce a avut loc la Sibiu in perioada 17-20 noiembrie 2019.
Multumim pe aceasta cale pentru invitatie dnei Iulia Dragut, Presedinta Asociatiei Bucatarilor ACEEA si primariei Sibiu.



Participarea la eveniment impreuna cu comunitatea din Dolhesti a avut loc in cadrul proiectului Restart+ „Comunitati in actiune”, prin care CRS Nord-Est a format o Alianta Comunitara Strategica, ce are ca scop promovarea si dezvoltarea comunitatilor locale.

Prin proiect s-au selectat cateva comunitati rurale, printre care si Comuna Dolhesti, pentru care CRS Nord-Est va furniza sprijinul in dezvoltarea economica si promovarea acesteia ca destinatie turistica.



Participarea la acest eveniment a reprezentat o oportunitate de a pune pe harta gastronomiei mondiale, gusturile autentice specifice satului moldovenesc si de a intermedia un schimb de experienta foarte benefic pentru comunitatea dolhesteana, reprezentantii avand acces la o pepiniera de proiecte de succes implementate la nivel international, ce pot fi transpuse in context local.

Cu aceasta ocazie, au fost prezentate obiceiurile si meniurile de nunta specifice regiunii de Nord-Est a Romaniei si a fost promovata gastronomia locala, autentica din aceasta zona a tarii.

Delegatia a fost condusa de dna Roxana Pintilescu, Director Centru Regional de Studii Nord-Est, de dna Mirela Nechita, Presedinta Asociatiei de Promovare a Vaii Somuzului si de dl. Cristinel Barculescu, Primarul Comunei Dolhestii Mici, Suceava, dl. Gheorghe Ciocarlan, Coordonatorul Ansamblului Strajerii din Dolhesti si a intrunit un numar de 36 reprezentanti ai comunei: membrii Ansamblului, preotul satului, postasul, jandarmul, gospodine si gospodari din sat.

Congresul s-a desfasurat in contextul programului european Sibiu Regiune Gastronomica Europeana si a reunit delegatii de bucatari internationali din 22 de tari, care au prezentat si gatit cate un meniu de nunta specific tarii sau regiunii in care traiesc si isi desfasoara activitatea.

Alte informatii despre proiect:
Obiectivul proiectului Restart+ este acela de a construi aliante durabile intre lideri comunitari, autoritati publice si institutii de formare profesionala, in patru regiuni europene din urmatoarele tari: Irlanda, Portugalia, Romania si Irlanda de Nord. Fiecare dintre aceste Aliante Comunitare va reuni diferite grupuri de parti interesate si va intreprinde activitati de predare si invatare, pe baza materialelor educationale elaborate in cadrul proiectului, cu scopul de a dezvolta abilitati de conducere care sa ajute la regenerarea comunitatilor.

Consortiul de proiect este compus din 7 parteneri din 6 state membre ale Uniunii Europene:
Letterkenny Institute of Technology (Irlanda)
Municipio de Lousada (Portugalia)
Banbridge District Enterprise Ltd. (Marea Britanie)
Momentum Marketing Services (Irlanda)
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Romania)
European E-learning Institute (Danemarca)
University Industry Innovation Network’s (Olanda)

Site dedicat: http://www.restart.how
Pagina Facebook: https://www.facebook.com/RestartCommunities/



Toate stirile »