Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

S-a incheiat concursul de jurnalism '2010 - Anul European impotriva saraciei si excluziunii sociale'

09/11/2010

Pe data de 5 noiembrie, in cadrul Forumului Regional de Investitii Nord-Est, organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est la Iasi, a avut loc inchiderea oficiala si premierea concursului de jurnalism organizat de Centrul Europe Direct Nord-Est.

Inchiderea competitiei s-a facut in cadrul unei dezbateri publice de amploare, moderata de Domnul Emil Hurezeanu, la care au mai participat reprezentanti ai administratiei publice regionale si nationale, ai presei si ai organizatiilor nonguvernamentale, implicati in proiecte de combatere a saraciei.

Din pacate, organizarea acestui concurs a relevat inca o data lipsa de apetit a jurnalistilor din regiunea noastra pentru subiecte cu tematica europeana sau sociala. S-au primit doar 6 contributii care au fost evaluate de un juriu format din Dna Mihaela Danga, Director Centrul pentru Jurnalism Independent, Dna Macoveiu Gabriela, Director Comunicare si Promovare Regionala Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si Dna Roxana Pintilescu, Coordonator Centru EUROPE DIRECT Nord-Est.

Din cauza numarului redus de partipanti si a calitatii redactionale a articolelor prezentate, competitia a fost reorganizata si s-au acordat urmatoarele premii:

  • Premiul I, constand intr-o camera foto semiprofesionala, a fost acordat Domnului Lucian Balanuta, student in anul III la Facultatea de Litere – Jurnalism si stiintele comunicarii din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, care a prezentat articolul intitulat “Ultima noapte de mers normal, intaia noapte in scaun rulant”.
  • Premiul II, un iPod, a revenit Doamnei Amalia Dascalu, Reporter la Ziarul de Iasi, pentru articolul pe tema abandonului infantil in judetul Iasi.
  • Premiul III, un set de carti, a fost castigat de Domnul Mugurel Gagiu, Redactor principal la ziarul Crai Nou Suceava pentru articolul “Sasca Mica, o altfel de lume”.
  • Mentiunea I a revenit Doamnei Magda Axon, Redactor principal la ziarul Crai Nou Suceava pentru articolul “Batranii abandonati - extrema urgenta”.
  • Mentiunea II a fost acordata Domnului Cosmin Tirla, Reporter la ziarul Ghimpele de Bihor pentru articolul intitulat “Sub pamant SRL”, care prezinta dificultatile cu care se confrunta minerii din Baita.
  • Mentiunea III a revenit Doamnei Sonia Pavelescu, Redactor si Editor tv la postul de televiziune 1 TV Bacau pentru materialul video intitulat “Margineni – acuzatii de retrocedari hotesti”.

 Articole inscrise in concurs



Toate stirile »