Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Scoala de afaceri pentru copii 2017

19/06/2017

Scoala de afaceri pentru copii - CBS Leadership Skills Training, 12 iunie, Rubik Hub

Centrul Europe Direct Nord-Est a organizat de curand editia a V-a a campaniei de educatie antreprenoriala Scoala de Afaceri pentru Copii, modul de evenimente adresat tinerilor aspiranti la a se pregati in vederea intemeierii in viitor a unei afaceri proprii. Pe 30 mai 2017 a avut loc Targul de Idei de Afaceri, concurs de proiecte de business puse la punct de elevi de gimnaziu si liceu, eveniment ce s-a bucurat de participarea a peste 100 de persoane si de inscrierea in competitie a unui numar de 40 de proiecte.

Scoala de afaceri pentru copii si-a recompensat castigatorii oferindu-le, pentru inceput, o sesiune de instruire in antreprenoriat, leadership si dezvoltare personala – CBS Leadership Skills Training. Centrul Europe Direct Nord-Est a pus la punct aceasta instruire cu scopul de a se asigura ca tinerii antreprenori aspiranti isi insusesc cunostintele premergatoare si capata sprijinul necesar demararii unei afaceri proprii. Autorii celor mai fezabile proiecte prezentate in cadrul Targului Ideilor de Afaceri (30 mai 2017), insotiti de cadre didactice si de unii parinti, au participat la training-ul ce a avut loc luni, 12 iunie, la Rubik Hub, orele 13.00 – 16.00.

Ne-am bucurat de asemenea de prezenta castigatorilor din cadrul evenimentului „Young in business”, organizat de Europe Direct Vaslui. Instruirea a fost oferita de echipa Centrului Europe Direct Nord-Est, d-na Roxana Pintilescu – Director Centrul Regional de Studii Nord-Est si Coordonator al Europe Direct Nord-Est; d-ra Alexandra Albu, Consilier de Comunicare; Alexandru Ciobanu, Expert Tehnic si Vlad Gliga, Director Directia Dezvoltarea Afacerilor, in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Subiectele abordate au fost: leadership, importanta si eficientizarea muncii in echipa; creativitate, comunicare si incredere in sine; alcatuirea unui pitch - o prezentare succinta si de efect a unui proiect de afaceri in cautarea unei finantari. Instruirea a insemnat discutii libere, interactiune si prezentarea unor teme cheie pentru pregatirea elevilor scolii de afaceri si a fost urmata, a doua zi, de vizita la parcul de aventura, Balu Park, unde copiii au avut parte de un training special creat de catre personalul de la locatie.

Mai multe informatii pe website CEDNE si galerie foto Facebook

Scoala de afaceri pentru copii - Experiential Business Challenge, 13 iunie, Balu Park (Harghita Bai)

Scoala de afaceri pentru copii, editia de anul acesta, a adus noutati pe toata linia in conceptul acestui modul de evenimente: de la locatiile alese pentru targ, instruire si vizita de studiu, pana la juriul orientat spre mediul privat de business, si, in fine, pana la colaborarea cu un alt centru Europe Direct din Regiunea Nord-Est, omologii nostri din Vaslui care au preluat conceptul CBS Children’s Business School si au organizat prima editie a Scolii de Afaceri la Vaslui. In data de 13 iunie 2017, tinerii castigatori de la Scoala de Afaceri pentru Copii Piatra Neamt si cei alesi de Centrul Europe Direct Vaslui au beneficiat de un program de instruire customizat, oferit de trainerii de la parcul de aventura Balu Park, din Harghita Bai, denumit Experiential Business Challenge si bazat pe invatare practica.

Acest tip de training este gandit pentru personalul organizatiilor sau firmelor si are ca scop dezvoltarea coeziunii echipei, detectarea rolului potrivit fiecarui membru, stimularea creativitatii, cooperarea in echipa in vederea gasirii rapide de solutii pentru orice dificultate si crearea unui mediu de lucru placut, indiferent de profilul persoanelor implicate sau profilul organizatiei din care provin. Anul acesta am optat pentru acest tip de vizita de studiu tocmai pentru a pregati tinerii viitori afaceristi pentru mediul specific domeniului afacerilor. Participantii la Scoala de Afaceri au avut ocazia de a lega noi prietenii, indiferent de varsta colegilor, au deprins abilitati noi, specifice muncii in echipa, la fel de importanta ca si afirmarea propriei personalitati.

Mai multe informatii pe website CEDNE si galerie foto Facebook



Toate stirile »