Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Ghid garantare credite pentru IMM-uri

16/01/2009

Ai nevoie de un credit pentru a-ti dezvolta afacerea  si banca iti solicita garantii? Acum poti afla de la Fondul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii cum iei un credit bancar avand doar o parte din garantiile solicitate de banca. 

CE CREDITE POT FI GARANTATE DE CATRE FNIMM SA-IFN SI DE LA CARE BANCI?
Pot fi garantate:

Finantari pe termen mediu si lung de tipul creditelor pentru investitii in completarea surselor proprii pentru:
    a.  Realizarea de noi capacitati de productie, precum si dezvoltarea     celor existente, prin constructia, reabilitarea, consolidarea, extinderea imobilelor cu destinatie industriala si comerciala
    b.  Modernizarea si/sau retehnologizarea capacitatilor de productie, a utilajelor, masinilor, instalatiilor, cladirilor si constructiilor existente etc.;
    c.  Realizarea de investitii prin achizitii de masini, utilaje, mijloace de transport, cladiri, licente, animale de reproductie etc.
    d. Proiecte care participa la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare nationala, (co-)finantate prin:  Contributia UE din Instrumentele Structurale; Alocarile din surse publice nationale si locale; Surse externe de finantare pentru investitii.

Finantari pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru, de tipul: Linii de credit, Credite globale de exploatare, Credite pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor, Credite pentru prefinantarea exporturilor s.a.

Scrisori de garantie bancara de tipul: SGB pentru participarea la licitatii, SGB pentru plata avansului,  alte tipuri de SGB emise de finantatori

In baza fondurilor alocate de unitatile de implementare, FNIMM acorda garantii pentru cofinantarea proiectelor aferente programelor cu finantare din fonduri europene si instrumente structurale - Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Fondului European pentru Pescuit.

Ghid garantare



Toate stirile »