Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Imbunatatirea abilitatilor si cunostintelor de management financiar ale antreprenorilor prin proiectul B-CAPP

30/03/2018

Exista un numar mare de initiative pentru a pune bazele unei companii, dar sunt prea putine menite sa ajute companiile sa ramana pe linia de plutire. Intreprinderile, in special cele care au depasit primul an de functionare, se confrunta cu gestionarea zilnica a fluxului de numerar, costuri de operare semnificative si trebuie sa concureze pentru aceiasi clienti.

Solutia la aceasta problema ar fi educarea antreprenorilor in vederea dobandirii abilitatilor si cunostintelor necesare managementului financiar pentru a-i ajuta sa isi desfasoare eficient afacerile. Gestiunea financiara trebuie completata de utilizarea inteligenta a TIC prin adoptarea de instrumente si procese TIC aditionale (de exemplu, instrumente de flux de numerar, achizitii online, facturare electronica, piete virtuale). Conform statisticilor, IMM-urile cu gestiune finanaciara digitalizata inregistreaza o crestere constanta a cifrei de afaceri, sunt mai adaptabile si mai putin expuse riscurilor datorate fluctuatiilor pietei.

Proiectul B-CAPP (Qualified Business Check Up Application) isi propune sa ajute antreprenorii sa-si imbunatateasca abilitatile si cunostintele de management financiar (finante antreprenoriale, managementul fluxului de numerar si concepte contabile de baza etc.). B-CAPP doreste sa stimuleze utilizarea inteligenta a TIC/eBusiness pentru reducerea costurilor de operare si generarea de venituri.

Potentialii beneficiari B-CAPP sunt antreprenorii de IMM-uri, care nu dispun de cunostinte de management financiar prin instrumente TIC si au varste cuprinse intre 19 si 35 de ani.

In urma implementarii acestui proiect in randul grupului tinta, antreprenorii vizati vor fi in masura sa puna in aplicare strategii de gestiune financiara in cadrul afacerii lor, ceea ce va asigura reducerea costurilor de operare, cresterea veniturilor prin intermediul eBusiness si diminuarea ratei de esec al companiilor respective.

B-CAP este un proiect finantat prin programul Erasmus Plus, KA2, Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici, Parteneriate Strategice pentru educatie vocationala si instruire . Consortiul de parteneri implicati in acest proiect este format din opt organizatii provenind din sapte state europene: Crystal Clear Soft (Grecia); Civic Computing Limited (Marea Britanie); ECAM-EPMI (Franta); Eurocrea Merchant (Italia); Fundacion General Universidad de Granada-Empresa (Spania); FYG Consultores (Spania); Visoka Poslovna Skola PAR (Croatia) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Centrul Regional de Studii Nord-Est.

Pentru mai multe informatii, vizitati website-ul proiectului, la adresa bcapp.eu sau pagina de Facebook.



Toate stirile »