Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est isi consolideaza pozitia la nivel european, in cadrul retelei ERRIN

23/10/2018

Bogdan Chelariu, coordonatorul Biroului de Reprezentare Bruxelles al ADR Nord-Est, a fost ales membru al Management Board al ERRIN (Reteaua Europeana a Regiunilor pentru Cercetare si Dezvoltare), pentru un mandat de 3 ani.

ERRIN este o retea formata in 2001, stabilita la Bruxelles, care reuneste in prezent peste 130 de organizatii regionale din 24 de state europene. Organizatiile membre sunt, in general, autoritati regionale, universitati, organizatii din domeniul cercetarii, camere de comert si clustere.

ERRIN faciliteaza colaborarea regionala si schimbul de cunoastere in beneficiul tuturor membrilor si al organizatiilor partenere, in vederea construirii unei Europe care sustine cresterea inteligenta, sustenabila si incluziva in toate regiunile sale. Misiunea ERRIN este de a sustine dimensiunile locala si regionala ale politicii si Programelor de Cercetare si Inovare ale Uniunii, folosind abordarea celor 4P (dezvoltarea de Proiecte, Politici, pozitionarea Profilului, construirea Parteneriatului).



ERRIN este condusa de Management Board, structura responsabila cu definirea prioritatilor strategice pentru retea si cu oferirea de ghidaj secretariatului ERRIN. Board-ul are 15 reprezentanti, care sunt alesi din randul membrilor pentru un mandat de 3 ani.

ADR Nord-Est a devenit membru al acestei retele in ianuarie 2018.

ERRIN si EURADA sunt principalele organizatii umbrela din Europa care acopera tematica dezvoltarii si inovarii regionale, iar ADR Nord-Est are pozitii de influenta in ambele retele.



Toate stirile »