Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Dezvolta-ti microintreprinderea prin REGIO!

04/06/2019

Curajul micilor intreprinzatori de a o porni pe drumul antreprenoriatului este, de multe ori, invers proportional cu sursele de finantare disponibile. Planurile mari, elanul ambitios, dar si dorinta de inovare au nevoie de resurse pragmatice pentru a fi puse in practica. REGIO (Programul Operational Regional 2014-2020) ofera o mana de ajutor:

Daca ai o firma cu o vechime de cel putin 1 an (e inregistrata cel tarziu la 3 ianuarie 2018), ai profit din exploatare la sfarsitul anului 2018, nu esti in stare de faliment/ insolventa sau lichidare, ai o cifra de afaceri anuala neta sau detii active totale de maximum 2 milioane de euro, ai reusit sa angajezi pana in 9 oameni, dar... nu mai faci fata junglei economice, nu mai gasesti resurse sa-ti extinzi afacerea, sa construiesti, sa modernizezi si sa-ti dotezi spatiile, iti poti indrepta atentia catre banii europeni nerambursabili.
Poti sa te dezvolti si sa intri in competitie pe piata, daca te incadrezi in conditiile Prioritatii de Investitii 2.1.A Microintreprinderi – Apel 2019.

Poti obtine o finantare minima de 25.000 euro si maximum 200.000 de euro, dar ai nevoie si de o contributie proprie de minimum 10% din valoarea eligibila a proiectului. Investitia trebuie sa fie in mediul urban si sa vizeze lucrari de construire/ modernizare/ extindere a spatiilor de productie, achizitii de echipamente/ utilaje, active necorporale (brevete, licente, programe informatice), instrumente de comercializare online a serviciilor proprii (e-shop) si multe alte activitati pe care le gasesti in Ghidul specific dedicat acestei Prioritati de investitii.

Ca sa stii daca activitatile pe care le desfasori sunt eligibile pentru finantare, trebuie sa consulti lista domeniilor eligibile (codificate dupa CAEN), care este anexa la ghid si trebuie sa ai deja domeniul de activitate vizat de investitie, autorizat la sediul identificat ca loc de implementare a proiectului. O singura activitate se finanteaza, iar aceasta activitate poate fi prinicipala sau secundara.

Intri intr-o competitie de proiecte, cu depunere in perioada 8 iulie 2019 - 8 noiembrie 2019, iar perioada de implementare a activitatilor din proiect nu trebuie sa depaseasca 31 decembrie 2023.

Daca ai intoleranta la hartii, afla ca depunerea cererilor de finantare se desfasoara exclusiv electronic, prin sistemul MySMIS, tot prin mediul online derulandu-se si corespondenta ulterioara.

In 2016, lansarea primului apel de proiecte pentru Prioritatea de Investitii 2.1 A - Microintreprinderi a fost privita de multi intreprinzatori din Regiunea Nord-Est ca o sansa reala de dezvoltare, cu o contributie financiara minima.
La nivelul Regiunii Nord-Est, au fost semnate 230 de contracte de finantare, prin care se solicita asistenta nerambursabila in valoare de 38 milioane Euro, iar 100 dintre aceste proiecte au fost deja finalizate.
In privinta orientarilor spre domeniile de investitii, antreprenorii din Regiunea Nord-Est isi pastreaza interesul pentru productie (tamplarie, mobilier, textile), constructii, intetinere auto, servicii tipografice, servicii de tehnica dentara, dar apar si elemente de noutate in sfera investitiilor, cum ar fi IT, publicitate, automatizari inteligente si economia circulara.

Detalii despre apelul curent puteti consulta aici: http://inforegionordest.ro/prioritatea-2.1a-apel-2019



Toate stirile »