Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

DiscoverEU - Europa e la picioarele tale. Fa primul pas!

07/06/2018

Ai 18 ani? Esti gata pentru o aventura? Daca raspunsul este „da”, pregateste-te sa explorezi Europa, luand parte la initiativa DiscoverEU a Uniunii Europene. Poti fi unul din cei aproximativ 15 000 de tineri care vor primi in aceasta vara un permis de calatorie.

Profita de aceasta sansa pentru a experimenta libertatea de miscare, pentru a intelege mai bine diversitatea Europei, pentru a te bucura de bogatia sa culturala, pentru a-ti face noi prieteni si, nu in ultimul rand, pentru a te descoperi pe tine insuti.

In plus, daca tii cont si de faptul ca 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, calatoria se anunta chiar si mai interesanta! In toata Europa au loc multe evenimente prin care se celebreaza acest patrimoniu cultural de o diversitate fantastica.

Pe durata calatoriei, principalul mijloc de transport va fi trenul. Aceasta inseamna ca vei putea admira varietatea nesfarsita a asezarilor si peisajelor de pe continentul nostru.

Pentru a-ti oferi acces la zone cat mai diverse, permisul de calatorie iti da posibilitatea de a lua si alte mijloace de transport, cum ar fi autobuzul sau feribotul. In cazuri exceptionale, daca nu exista niciun alt mijloc de transport disponibil, va fi permisa calatoria cu avionul. Astfel, tinerii care locuiesc pe insule sau in regiuni izolate au si ei sansa de a participa la aceasta initiativa.

Cine se poate inscrie?

Pentru a participa trebuie:

  • sa ai 18 ani la data de 1 iulie 2018 (adica sa te fi nascut intre 2 iulie 1999 si 1 iulie 2000, inclusiv)
  • sa ai cetatenia uneia din cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene
  • sa introduci numarul cartii de identitate sau al pasaportului pe formularul on-line de inscriere
  • sa iti incepi calatoria intr-unul din cele 28 de state membre ale UE
  • sa calatoresti in perioada 9 iulie-30 septembrie 2018
  • sa iti planifici o calatorie de cel putin o zi si maximum 30
  • sa vizitezi intre una si 4 tari straine de pe teritoriul UE
  • sa iti doresti sa devii ambasador al initiativei DiscoverEU.

Daca indeplinesti toate aceste criterii, inscrie-te utilizand instrumentul on-line.

Te poti inscrie in nume propriu sau ca membru al unui grup de maximum 5 persoane. In cazul grupurilor, trebuie desemnat un lider. Acesta completeaza formularul de cerere si raspunde la intrebarile din quiz si la intrebarea de departajare. In momentul in care trimite cererea, liderul grupului va primi un cod pe care il va comunica celorlalti membri pentru a le permite sa se inregistreze. Utilizand codul furnizat de lider, membrii grupului se vor inregistra on-line, completand datele lor personale. Toti membrii grupului trebuie sa aiba varsta de 18 ani.

Cand si cum se fac inscrierile?

Inscrierile se fac on-line, in perioada12 iunie, ora 12:00 (CET) - 26 iunie 2018, ora 12:00 (CET). Mai intai, va trebui sa introduci datele tale personale si sa oferi detalii despre calatoria pe care o planifici. Apoi, va trebui sa raspunzi la un quiz de 5 intrebari referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018 si la initiativele UE dedicate tinerilor. In cele din urma, va trebui sa raspunzi si la o intrebare de departajare, care ii va permite Comisiei sa clasifice participantii in cazul in care sunt prea multe cereri. Persoanele selectate vor pleca in calatorie in perioada 9 iulie - 30 septembrie 2018.

Sursa: DiscoverEU



Toate stirile »