Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

100 de viitori antreprenori au lucrat in acest weekend la Piatra Neamt

29/11/2017

In perioada 24-26 noiembrie, la Rubik Hub (in Strandul Tineretului), s-a desfasurat Startup Weekend Piatra Neamt. Evenimentul a fost organizat de Rubik Hub, un proiect al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, si a reunit peste 100 de participanti, din Piatra Neamt, Iasi, Bacau, Suceava, Vaslui, Bucuresti si Republica Moldova, transformand astfel municipiul Piatra Neamt in polul antreprenorilor din Regiunea de Nord-Est. Cei mai multi dintre participanti sunt studenti dar si proaspat absolventi si chiar profesionisti activi in domenii tehnice (IT, design, marketing, business).

Bucuria noastra, a echipei de organizare, a fost ca am avut atat de multi participanti interesati sa-si testeze si sa-si dezvolte abilitatile antreprenoriale. Evolutia echipelor a fost extraordinara, iar aceste transformari care au avut loc pe parcursul celor doua zile de lucru continuu sunt rezultatul unei experiente intense si a unui context pregatit in detaliu dupa o reteta conceputa si dezvoltata de cei de la Techstars. Mi-as dori ca ce s-a intamplat in aceste zile sa inspire si sa motiveze pe cei care au fost aici si nu numai.”, a declarat Vlad Gliga, coordonator Rubik Hub.

Startup Weekend Piatra Neamt a inceput cu prezentarea a 41 de idei de afaceri, dintre care au fost votate 14 idei finaliste in jurul carora participantii au format echipe. Echipele au beneficiat de pregatirea si experienta profesionala a celor 15 mentori atent selectati de organizatori. Seara de duminica a dezvaluit publicului evolutia pe care o poate dobandi o idee de la stadiul sau initial la un model de afacere aplicabil, atunci cand este lucrata in echipa.


(click pe foto pentru Galerie)

Juriul care a evaluat proiectele a fost format din: Oscar Kneppers, fondatorul unuia dintre cele mai importante acceleratoare europene – Rockstart Amsterdam,Traian Luca, fondator Gemini CAD Systems Iasi,Mircea Vadan cofondator Cluj Startups si Ramona Vinca manager la Vinca Marmura si Granit. Juriul a apreciat un potential de scalare la nivel global si a premiat trei dintre ideile finaliste:

  • BEE LOG a identificat o solutie ce are toate sansele sa usureze munca apicultorilor din intreaga lume gratie unei viziuni care integreaza inovatia si tehnologia intr-o activitate traditionala drept pentru care si-a adjudecat premiul I. ” A fost un weekend plin si intens. Am muncit mult alaturi de echipa mea, drept pentru care suntem putin obositi dar si foarte entuziasmati de ce am realizat. Ce am inceput acum vom duce mai departe si vom profita din plin de oferta generoasa a mentorilor si a echipei Rubik Hub de a ne fi alaturi in continuare”, a declarat Gabriel Postolache liderul echipei castigatoare.
  • OAZA MAMELOR a obtinut locul secund gratie nisarii sale foarte precise si serviciilor propuse in beneficiul mamelor tinere si al femeilor insarcinate. ”Tot ce s-a intamplat pe parcursul weekendului ma incurajeaza foarte mult sa duc ideea mai departe. Cei noua colegi mi-au impartasit entuziasmul inca de la inceput si a fost pentru toti un succes faptul ca am reusit sa castigam ca echipa. Pasul urmator este sa ne unim fortele pentru a implementa si dezvolta ideea si sa valorificam premiului castigat”, a spus Oana Iuliana Sforoi, reprezentanta echipei OAZA MAMELOR.
  • Premiul al III a fost castigat de AD-LITE un startup din Iasi care vine cu o solutie inovatoare in domeniul marketingului utilizand tehnologia LED. ”Simt ca am primit o validare pentru ideea mea. Vreau sa incurajez cat mai multi oameni sa participe la acest gen de evenimente. Pe langa validarea ideii si premiul castigat, in acest weekend ne-am identificat deja primul client, asa ca avem toate motivele si contextul pentru a ne dezvolta ideea” a anuntat Alexandru-Gabriel Mahu in numele echipei AD-LITE.

Premiile, in valoare totala de 7200 de euro, sunt acordate in sistem de parteneriat si constau in mentorat, training si servicii suport pentru afaceri fiind oferite de: TBNR Iasi, AP3, SturtupMastery si Creative Tim.

Datorita expunerii sale internationale, evenimentul s-a desfasurat in limba engleza si l-a avut drept facilitator pe David Truong, antreprenor si organizator al mai multor editii Startup Weekend pe 3 continente: Australia, America de Nord si America de Sud.

Eu m-am simtit incredibil de bine si util ca mentor si implicit ca am putut sa dau inapoi putin din ceea ce am invatat in decursul timpului ca antreprenor. Sunt si voi fi alaturi de echipa Rubik Hub ori de cate ori voi fi chemat pentru ca dincolo de toate sunt oameni inspirationali nu doar pentru mine/noi, dar mai ales pentru comunitatea de business locala si viitori antreprenori din zona. Acestia vor invata cu fiecare eveniment Rubik ca este nevoie de putini bani si multa vointa sa incepi un drum ”, a afirmat Stelian Bogza cofondator al grupului de firme BENEFIT din Bucuresti, unul dintre mentorii Startup Weekend Piatra Neamt.

Credem in potentialul inovativ, creator al tinerilor din regiunea noastra, credem ca investind cu adevarat in oameni, pretuind mintea si munca lor, vom face pentru toti o viata mai buna” a afirmat Vasile Asandei, Director General ADR Nord Est.

Despre Startup Weekend
Startup Weekend este un proiect de succes la nivel global initiat in anul 2009 de Techstars, in cadrul caruia s-au organizat peste 4200 de evenimente in peste 150 de tari din intreaga lume cu scopul de a stimula ecosistemul antreprenorial local si comunitatea de startup-uri.



Toate stirile »