Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Regiunea Nord-Est la Forumul Economic din Krynica, Polonia, 2019

19/09/2019

In perioada 3 – 5 Septembrie 2019 a avut loc la Krynica (Polonia), cea de-a 29-a editie a Forumului Economic, cea mai mare conferinta din Europa Centrala si de Est, organizata de catre Institutul pentru Studii Estice, avand ca tematica “The Europe of Tomorrow. ‘Strong’ Meaning What”?.



Scopul participarii Regiunii Nord-Est la acest Forum este de a crea dialog si a dezvolta cooperarea, alaturi de cei aproximativ 4.500 de participanti din 60 de tari din Europa, Asia si America. Conferinta a durat 3 zile, pe parcursul carora au avut loc 6 sesiuni plenare si aproximativ 200 de paneluri de discutii, pe diferite teme, precum: macroeconomie, afaceri si management, investitii si dezvoltare, securitatea informatiei, forumul de energie, sanatate, inovatie, forumul regiunilor, politici internationale, etc. Dupa aderarea Poloniei la Uniunea Europeana, intalnirile anuale de la Krynica au capatat un nou impuls pentru dezvoltare, fiind singurul loc in care se intalneste “vechiuI” Est cu Vestul.



La fel ca si in anii trecuti, Regiunea de Nord-Est a fost bine reprezentata la acest important eveniment. Delegatia a fost compusa din reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, autoritatilor publice locale, universitatilor si birourilor regionale pentru cooperare transfrontaliera. O parte din membrii delegatiei regionale au avut ocazia sa discute in cadrul panelurile subiecte importante precum: proiecte creative - o cheie a competitivitatii companiilor si regiunilor sau ce pot face universitatile pentru regiunea Carpatica?



Toate stirile »