Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

9 mai - Ziua Europei 'Europa vazuta prin ochii copiilor'

08/05/2017

O zi incarcata de semnificatii, 9 mai – Ziua Europei va fi sarbatorita si la Piatra Neamt, in punctul zero al orasului – piata centrala de la Turnul lui Stefan cel Mare si Curtea Domneasca. Centrul Europe Direct Nord-Est, din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a raspuns invitatiei Asociatiei Culturale Star de a organiza in parteneriat cu Primaria Municipiului Piatra Neamt, Prefectura Neamt, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt si Complexul Muzeal Judetean Neamt, acest eveniment emblematic. Manifestarea va cuprinde un concurs al echipajelor de elevi, de la 11 scoli si licee nemtene si o scoala din Targoviste, care se vor intrece in cunostinte despre Uniunea Europeana, recitaluri, dans si desen cu tematica europeana. Celebrarea se va desfasura incepand cu orele 11.00 si pana la ora 14.00, cu participarea publicului larg.

De asemenea, pentru a marca 9 mai – Ziua Europei, Centrul Europe Direct Nord-Est va fi prezent in spatiul public prin organizarea unei expozitii cu materiale informative de la Oficiul pentru Publicatii al Comisiei Europene si publicatii proprii cu tematica europeana. Expozitia va fi deschisa vizitatorilor in incinta Bibliotecii Judetene „G.T. Kirileanu”, Piatra Neamt, in intervalul orar 12.00 – 15.00.

Ziua Europei, Ziua Independentei de stat a Romaniei, proclamata in 1877, si sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial in 1945 – iata cele trei semnificatii ale sarbatorii de 9 mai, pentru Romania. Celebrarea zilei de 9 mai este cu atat mai importanta anul acesta pentru noi datorita faptului ca Romania implineste 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana. La aceasta se adauga si implinirea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, considerate bazele a ceea ce avea sa devina mai tarziu Uniunea Europeana.



Toate stirile »