Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Parteneriatul pentru co-finantare / Criza economica-cauze si raspunsuri

23/08/2011

Centrul Europe Direct Nord-Est impreuna cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, organizeaza marti, 30 august 2011 incepand cu ora 11:00, evenimentul intitulat ‘Parteneriatul pentru co-finantare (Criza economica-cauze si raspunsuri)’. Evenimentul va avea loc in cadrul Centrului Expozitional si de afaceri ‘Mircea Cancicov’ din Bacau.

Necesitatea unei dezbateri publice pe tema co-finantarii este cu atat mai pregnanta cu cat procesul de absorbtie a fondurilor de la Uniunea Europeana a fost ingreunat in ultimii doi ani de reducerea capacitatii agentilor economici de a contribui la finantarea proiectelor. Nu de putine ori Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013, a primit solicitari de reesalonare a cererilor de rambursare sau de reziliere a unor contracte de finantare, datorate incapacitatii beneficiarilor de a gestiona financiar proiectul de investitie.

Aceasta dezbatere publica are drept obiectiv identificarea celor mai adecvate solutii pentru dezamorsarea situatiilor de criza generate de  lipsa  co-finantarii, in vederea  asigurarii unui cash-flow corespunzator, care sa permita implementarea in bune conditii a proiectelor de investitii.

Alaturi de beneficiarii Programului Operational Regional, consultanti in accesarea de fonduri europene, reprezentanti ai Autoritatii de Management pentru POR,  care vor incerca sa identifice posibilele cauze de blocaj in implementarea proiectelor, la eveniment vor fi prezente si institutiile bancare din regiune pentru a prezenta produsele special dezvoltate pentru a preveni sau a inlatura astfel de blocaje.

Evenimentul vine in completarea altor manifestari de acest gen organizate de ADR Nord-Est in sprijinul beneficiarilor si solicitantilor de finantare europeana, pentru ca dezideratul unui grad ridicat de absorbtie in Regiunea Nord-Est sa devina in termeni pragmatici realizabil.



Toate stirile »