Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Spitalele din reteaua COVID-19 pot cumpara imediat echipamentele de care au nevoie

06/04/2020

Toate spitalele din reteaua COVID-19 mentionate in Ordinul 533/29.03.2020 publicat de Ministerul Sanatatii (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/224501) pot achizitiona echipamente medicale si de protectie, cheltuielile urmand a fi decontate ulterior inclusiv pentru achizitiile efectuate incepand cu data de 1 februarie 2020.
 
Unitatile spitalicesti au la dispozitie adresa covid19.sanatate@fonduri-ue.ro unde pot adresa orice intrebari legate de achizitii si rambursari, echipa mixta de specialisti din Ministerul Sanatatii si Ministerul Fondurilor Europene raspunzand in 24 de ore solicitarilor.
 
„Prioritatea este ca spitalele sa isi poata cumpara imediat echipamentele de care este nevoie! Rambursarea din fonduri europene este o etapa ulterioara. Spitalele nu trebuie sa astepte publicarea Ghidului pentru ca ar face un deserviciu pacientilor. Achizitia este una si trebuie facuta ACUM, rambursarea este altceva, si se face in paralel fara a afecta sanatatea oamenilor, care este prioritara”, explica ministrul Marcel Bolos mecanismul prin care spitalele sunt ajutate sa isi cumpere dotarile necesare pentru lupta impotriva epidemiei de coronavirus (COVID-19).


 
Detalii privind justificarea costurilor de achizitie, regulile de transparenta a procedurii de achizitie in situatii de urgenta, regulile de inregistrare in patrimoniu a echipamentelor si mecanismul de decontare se regasesc in Scrisoarea comuna a ministrului Sanatatii, Nelu Tataru si a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Bolos, publicata aici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene



Toate stirile »