Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

IMM-urile pot primi pana la 6 milioane de euro finantare nerambursabila pentru un proiect de dezvoltare prin REGIO

31/08/2020


Sprijinirea dezvoltarii sectorului întreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este o prioritate, atât la nivelul Uniunii Europene, cât si la nivel national, deoarece aceasta numeroasa categorie de agenti economici, mai dinamici si mai flexibili decât societatile mari, constituie coloana  vertebrala a oricarei economii moderne.

În vederea mentinerii si dezvoltarii avantajelor competitive, principalele provocari la care IMM-urile trebuie sa raspunda, se refera la: adaptare rapida la semnalele pietei, îmbunatatire continua a produselor si serviciilor livrate – prin asimilarea progresului tehnologic si inovarii, servicii incorporate în produse, diferentiere prin: competente specifice, marketing de nisa, costuri reduse, personal instruit pe termen lung.

Programul Operational Regional 2014-2020 vine în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale IMM-urilor, relansând apelul de proiecte pentru PI 2.2 Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor.  

Aceasta prioritate de investitie va sprijini dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii cu o vechime mai mare de 1 an, interesate de gasirea unui model optim de crestere, atât în sensul dezvoltarii activitatii desfasurate, cât si în scopul cresterii dimensiunii pietei adresate (piata locala sa devina regionala, nationala sau internationala).  

Sprijinul oferit prin Regio are în vedere încurajarea IMM-urilor inovative, care îsi propun sa exploateze potentialul inovativ propriu sau al pietei, în promovarea operatiunilor de afaceri, prin urmatoarele tipuri de activitati:

  •  lucrari de construire/ extindere a spatiilor de productie/prestare de servicii, inclusiv a utilitatilor generale aferente;
  • achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, de natura mijloacelor fixe;  achizitionarea de instalatii/ echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie;

La nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiara disponibila acestei prioritati este de 26,26 mil.Euro, iar valoarea grantului este cuprinsa între minim 1,5 mil Euro si maxim 6 mil Euro, cu o contributie a a beneficiarului de  30% (pentru întreprinderi mici) si 40% (pentru întreprinderi mijlocii).

Depunerea cererilor de finantare se va face prin intermediul aplicatiei electronice MySMIS, în perioada 30.10.2020 ora 12:00- 30.11.2020 ora 12:00.

Informatii suplimentare aici.

“A fost un apel mult asteptat de catre antreprenorii mai ambitiosi, datorita dimensiunilor mari ale proiectelor vizate.  Pentru proiecte similare, în cele 2 apeluri precedente, la nivelul Regiunii Nord-Est avem 102 de contracte în implementare. În privinta orientarilor spre domeniile de investitii, antreprenorii din Regiunea Nord-Est îsi pastreaza interesul pentru productie (tâmplarie, mobilier, textile), constructii, servicii în domeniul sanatatii umane, dar apar si elemente de noutate în sfera investitiilor, cum ar fi IT, automatizari inteligente si economia circulara. Ne dorim ca aceasta posibilitate de finantare sa fie un sprijin real pentru IMM-uri, cu atât mai mult în aceste vremuri în care afacerile lor pot fi vulnerabile si sa avem proiecte de calitate, inovative care sa aduca plusvaloare comunitatii”,  a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.



Toate stirile »