Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Sesiune de informare privind lansarea primului apel de propuneri de proiecte 'seed money facility' in cadrul Programului Transnational Dunarea

06/10/2017

In data de 24 octombrie va avea loc la Iasi o sesiune de informare privind Programul Transnational Dunarea, dedicate potentialilor beneficiari romani. Sesiunea vizeaza in principal informarea cu privire la finantarea, prin program, a proiectelor de tip ”capital de inceput” („seed money”). Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in calitate de Autoritate Nationala si Punct National de Contact (AN/PNC), cu sprijinul Institutiei Prefectului Judetului Iasi. Evenimente asemanatoare vor avea loc pe 10 octombrie la Bucuresti si pe 12 la Cluj Napoca.

Potentialii beneficiari ai acestui apel sunt institutii publice, organizatii internationale sau institutii private non-profit. Intreprinderile private nu sunt eligibile pentru acest apel de proiecte.

Proiectele ”seed money vor respecta principiul Liderului de proiect (care trebuie sa provina dintr-un stat membru), vor fi implementate de un parteneriat format din min. 2- max. 5 parteneri provenind din minim 2 state partenere. Ele vor avea un buget maxim de 50,000 euro (85% FEDR = 42.500 euro si 15% cofinantare nationala = 7.500 euro) si vor fi implementate pe o durata de 12 luni.

Informarile acopera mai multe regiuni, intrucat, atat in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), cat si in cadrul Programului Transnational Dunarea, Romania participa cu intreg teritoriul, organizatiile din toate judetele tarii putand dezvolta si participa in proiecte transnationale .

Programul Transnational Dunarea isi propune sa finanteze si activitati legate de guvernanta si implementarea SUERD, fapt care se materializeaza prin alocarea de fonduri destinate activitatii Coordonatorilor de Arii Prioritare. Astfel, in viitorul apropiat, se vor lansa doua apeluri de propuneri de proiecte tip ”capital de inceput” („seed money ), destinate dezvoltarii de proiecte cu impact major in macro-regiune. O alta componenta a sprijinirii SUERD este si finantarea unei structuri de tipul Danube Strategy Point.

Pentru fiecare dintre evenimente este disponibil un numar limitat de locuri, persoanele interesate sunt rugate sa restranga participarea la un reprezentant per organizatie (pentru Iasi si Cluj-Napoca) si doi reprezentanti (pentru Bucuresti).

Persoana de contact pentru detalii suplimentare: Andreea Pena, Consilier MDRAPFE, tel: +40372 111 305, email: andreea.pena@mdrap.ro.

Mai multe detalii privind apel de propuneri de proiecte ”seed money facility”

Formular de inregistrare



Toate stirile »