Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lansarea celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte Programul Transnational Dunarea

30/01/2019

Cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte pentru Programul Transnational Dunarea a fost lansat pe 28 ianuarie 2019 si este deschis pana pe 8 martie 2019, orele 14 (CET). El se va desfasura in doi pasi – primul constand in depunerea Expresiei de Interes, iar al doilea in depunerea aplicatiei complete (pentru propunerile care au fost selectate in primul pas). Expresia de Interes pot fi completata folosind sistemul electronic de monitorizare (eMS) ce se afla pe site-ul programului http://www.interreg-danube.eu/. Toate documentele relevante pentru desfasurarea acestui apel, impreuna cu alte informatii utile, pot fi gasite aici.

.

Acest apel are un buget disponibil de aproximativ 60 mil. euro, ce cuprinde fonduri FEDR, IPA si ENI.

Programul Transnational Dunarea finanteaza proiecte care urmaresc imbunatatirea politicilor publice si a cooperarii institutionale, implementate de un parteneriat transnational extins.

Pot primi finantare proiecte depuse de autoritatile locale, regionale sau nationale, organismele de drept public, Gruparile Europene de Cooperare Teritoriala (GECT), organizatiile internationale si organismele private, inclusiv IMM-uri .

Aria eligibila a programului este constituita din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Croatia, Germania (landurile Baden Württemberg si Bavaria), Ungaria, Romania, Slovenia, Slovacia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Serbia, Moldova si Ucraina (oblasturile Chernivetska, Ivano-Frankiviska, Zakarpatska, Odessa).

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) detine rolul de Autoritate Nationala/Punct National de Contact a programului . Autoritatea de Management este stabilita in cadrul Ministerul Economiei Nationale din Ungaria, iar Secretariatul Comun, de asemenea, la Budapesta. Auditul Programului va fi realizat de Directia Generala pentru Auditul Fondurilor Europene din Ungaria, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Trezoreria de Stat a Ungariei.

Persoanele de contact din cadrul Autoritatii Nationale din Romania sunt:

Alina Mihalache, consilier
alina.mihalache@mdrap.ro

Simona Arghire, consilier
simona.arghire@mdrap.ro
Directia Generala Cooperare Teritoriala Europeana
Serviciul Autoritati Nationale pentru Programe Europene

Tel: 0372 111 305
Fax: 0372 111 456
http://www.interreg-danube.eu/

Sursa: MDRAP



Toate stirile »