Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Forumul Economic Europa - Ukraina

28/01/2019

In perioada 24 - 25 Ianuarie 2019, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava au participat la cea de-a 12 editie a Forumului Economic Europa - Ukraina, eveniment ce a avut loc in orasul Rzeszow – Jasionka, Polonia.


 
Acest Forum Economic reprezinta unul dintre evenimentele cheie realizate de catre Institutul pentru Studii Estice, Polonia, partener institutional al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Tema principala a evenimentului a fost continuarea reformei si modernizarii Ucrainei in situatia posibilelor schimbari la varful puterii politice in Kiev, ca urmare a alegerilor prezidentiale si parlamentare programate pentru anul 2019. La acest forum au participat peste 1.000 de persoane din Polonia, Ucraina si alte tari din Parteneriatul estic, UE si SUA, inclusiv membri guvernamentali, politicieni, oameni de afaceri, oficiali regionali, reprezentanti ai organizatiilor internationale si ai consiliului de experti.


 
In cadrul panelului de discutie “Cooperation in the Central and Eastern Europe - the Role of Regions in the Building of Mutual Relations”, Robert Cotuna, Expert Biroul de Investitii Private, a sustinut o prezentare a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, evidentiind rolul si implicarea agentiei in dezvoltarea parteneriatelor externe si implementarea proiectelor de cooperare internationala. De asemenea, Cezar Grozavu, Director Executiv BRCT Suceava, a reiterat in cadrul panelului importanta dezvoltarii durabile a regiunilor de frontiera romano-ucrainene prin promovarea cooperarii interregionale, interne si internationale si sprijinirea initiativelor locale.



Toate stirile »