Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est la ceas de bilant

10/04/2009

Joi, 9 aprilie, incepand cu orele 16:00, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si-a serbat la Piatra Neamt alaturi de colaboratori, beneficiari si partenerii de traditie, aniversarea celor 10 ani de activitate.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este o organizatie non-guvernamentala non-profit, de utilitate publica, cu personalitate juridica, infiintata in baza legii dezvoltarii regionale nr. 151 din 1998 si a Hotararii Tribunalului Neamt nr.38PJ/01.04.1999. Agentia este organul executiv al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, organism responsabil de elaborarea si implementarea politicilor de dezvoltare regionala.

Infiintata dupa semnarea acordului celor 6 administratii publice judetene – Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui - de a forma Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Agentia si-a stabilit sediul in Piatra Neamt si a inceput activitatea cu un numar de 10 angajati.

Pregatirea primei analize socio-economice regionale, stabilirea domeniilor de interventie strategice sau lansarea primei scheme de finantare nerambursabila la nivel regional -Phare CES 1998 au fost in anii aceia cele dintai obiective asumate, si apoi atinse.

Daca primele proiecte implementate au fost orientate catre sprijinirea sectorului IMM, dezvoltarea resurselor umane si a turismului, treptat gama programelor de dezvoltare regionala s-a diversificat incluzand sprijinirea investitiilor directe in micro-intreprinderi si IMM, dezvoltarea infrastructurii educationale si de afaceri, sprijinirea serviciilor sociale. O data cu noul rol de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operational Regional 2007-2013 sfera investitiilor finantate este completata de proiectele de infrastructura, fie ca vorbim de proiecte de anvergura de infrastructura rutiera, infrastructura sociala, de sanatate, educatie sau de dezvoltarea mediului de afaceri si turism.

Intelegand necesitatea de a-si insusi reglementarile si procedurile Comisiei Europene, beneficiind de sprijinul colaboratorilor din Italia si Marea Britanie, dar si din dorinta de face lucrurile impecabil, echipa ADR Nord-Est s-a perfectionat in permanenta. Structura organizatorica a Agentiei s-a dezvoltat in fiecare an, incluzand noi servicii si compartimente: functia de consiliere juridica, compartimentul de audit intern - 2001, compartimentul de resurse umane – 2002, departamentul de investitii si marketing regional - 2002, birouri specifice activitatii de programare, implementare si monitorizare pentru viitoarele Fonduri Structurale – 2005, Directia Management POR- 2007.  Astazi, 80 de angajati impartasesc aceleasi valori, aceeasi deschidere fata de toti factorii interesati in dezvoltarea regiunii, dar si aceeasi determinare de a pastra stacheta ridicata.

Recunoasterea eforturilor a venit ca un lucru firesc: 85% grad de absorbtie a fondurilor pre-aderare, 677 de proiecte implementate, peste 5.000  de locuri de munca create prin intermediul proiectelor finantate, un Plan de Dezvoltare Regionala care traseaza prioritatile Regiunii, mobilizarea resurselor pentru investitii straine, 300 de proiecte depuse in cadrul Programului Operational Regional, din care 35 contractate, in curand un Birou International care sa reprezinte Regiunea Nord-Est la Bruxelles, dar, mai presus de toate, respectul colaboratorilor, fie ca a fost vorba de beneficiari, membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, colegi din ministere sau parteneri internationali.

Misiune


ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si a spiritului antreprenorial.

Planuri optimiste pentru maine:

„Multumesc tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea institutionala a ADR Nord-Est, tuturor beneficiarilor care ne-au impulsionat sa fim mereu mai buni, mai profesionisti, mai atenti la nevoile lor si celor care ne-au fost alaturi de-a lungul acestor 10 ani.  Am reusit impreuna lucruri de care suntem mandri:  cifrele au prins viata, Regiunea Nord-Est a sfidat statisticile si a devenit cunoscuta nu doar prin indicatori, ci prin potentialul ei, prin calitatea oamenilor, am devenit model de buna practica in cele mai diverse medii.
Perioada urmatoare va fi un test pentru noi toti. Suntem increzatori ca rezultatele bune vor continua, iar in 2013 Regiunea Nord-Est va deveni un loc mai atractiv pentru a trai, a munci, a investi, dar si a petrece timpul liber”
a declarat Dl. Constantin Apostol, Director General al ADR Nord-Est si gazda evenimentului.

 

Mai multe fotografii



Toate stirile »