Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Centrul Regional de Studii Nord-Est al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est lanseaza noi proiecte in domeniul educatiei adultilor si formarii pe tot parcursul vietii

23/11/2018

YOUR LOCAL GUIDE
Prin proiect se doreste cresterea competentelor digitale a 400 de persoane senioare din tarile partenere, care sunt interesate de a lucra in domeniul turismului, a intelege oportunitatile de a-si crea propria afacere in acest domeniu. Your Local Guide sprijina incluziunea seniorilor si ii incurajeaza sa se mentina activi in comunitatea locala.

Proiectul va furniza abordari inovative prin metode de predare si invatare noi sub forma unui studiu de cercetare si a unei colectii de bune practici, 4 manuale complexe, un set de instruire, un joc video educational pe tema administrarii si promovarii unei destinatii turistice.

Platforma de resurse si comunitatea care vor fi create prin proiectul YourLocalGuide va asigura un impact direct catre mai mult de 400 de cursanti pana la sfarsitul anului 2021 care vor dobandi competente digitale avansate si impact pe termen lung directionat catre mai mult de 500 de agentii de turism din Europa.

OPEN YOUR EYES
Proiectul "Open Your Eyes " adreseaza in mod direct lipsa de competenta din randul societatii pentru a explora si utiliza informatiile din mass-media intr-un mod critic, cu accent pe mediul informational digital.

Aceasta initiativa vine in sprijinul alfabetizarii digitale a adultilor, a dobandirii aptitudinilor si instrumentelor necesare pentru a dezvolta un discernamant avansat in utilizarea surselor digitale de informatie. Demersul porneste de la identificarea principiilor de generare a continuturilor media si continua cu determinarea caracteristicilor unui continut obiectiv versus unul subiectiv sau tendentios.

Organizatiile partenere provin din Spania, Bulgaria, Belgia, Italia, Slovenia si Romania, prin ADR Nord-Est. Publicul tinta al proiectului este format din cadre didactice din invatamantul secundar superior, formatori din invatamantul pentru adulti si autoritati publice din domeniul educatiei.

Printre rezultatele concrete, se numara baza de date ce va contine metode de creare a stirilor false si resurse online de verificare a stirilor; un instrument/algoritm capabil sa gaseasca originea unei stiri neadevarate; planuri de lectii, in cadrul unor cursuri de limba straina pentru adulti, care vor avea ca subiect dezinformarea.

SMART YOUR HOME
Seniorii ar trebui sa ramana cat mai mult timp posibil intr-un mediu favorabil si prietenos. Proiectul Smart Your Home, ce urmeaza a fi implementat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est impreuna cu alti patru parteneri din diferite tari ale Uniunii Europene, isi propune sa le arate persoanelor varstnice posibilitatile pe care le ofera actualele dispozitive inteligente de acasa, venind in intampinarea nevoilor lor de zi cu zi.

De asemenea, proiectul vizeaza instruirea lor pentru a fi capabili de a configura, programa si controla dispozitivele de tip “smart home”, inclusiv prin intermediul serviciilor de recunoastere vocala. Proiectul este finantat prin programul Erasmus Plus si are o durata de 30 de luni.

E-SKILLS CAREER GUIDANCE
e-skills Career Guidance va contribui la dezvoltarea cunostintelor in domeniul incluziunii si medierii digitale in randul actorilor din domeniul formarii profesionale si a ocuparii fortei de munca, pentru a consolida calitatea ofertei de servicii.

Prin intermediul acestui proiect sunt vizate cateva obiective ambitioase, printre care amintim:

  • dezvoltarea unui program pilot pentru optimizarea utilizarii metodelor digitale in domeniul orientarii in cariera;
  • elaborarea unui ghid privind utilizarea instrumentelor digitale in domeniul orientarii in cariera;
  • elaborarea de suporturi de curs pentru digitalizarea mediului de consiliere in cariera.
    Leaderul de proiect este Cités des métiers International Network din Franta, iar partenerii sunt: Sémaphore MSA – Franta, Prisme Limousin – Franta, Rural Access Points Association – Lituania, Stitfung Digitale

Chancen – Germania, FEUZ – Spania, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est – Romania.
Proiectul este finantat prin programul Erasmus Plus si are o durata de 24 de luni.



Toate stirile »