Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Platforma web 'Warp It' ajuta la reutilizarea resurselor ca parte a unei economii circulare

12/02/2015

Ce este economia circulara ?

Termenul de economie circulara face referire la necesitatea de a reintroduce in circuit produsele utilizate, fie ca vorbim despre elemente naturale (nutrienti biologici, de exemplu, care trebuie sa reintre in biosfera), fie despre materiale si produse tehnice, care trebuie sa fie transformate, utilizate si utilizabile pe termen lung. De asemenea, economia circulara se concentreaza si pe managementul deseurilor, totul pentru a profita de resurse in mod eficient.

Conceptul „Cradle to Cradle”

In stransa legatura cu economia circulara este si conceptul „Cradle to Cradle” definit, intr-un mod foarte plastic, de catre initiatorii sai – Michael Braungart si William McDonough – ca fiind un concept de sustenabilitate, confom caruia „Deseurile inseamna hrana” sau „mai putin rau inseamna mai bun”. Cu alte cuvinte, in viziunea acestora, se poate obtine dezvoltare durabila prin utilizarea si reciclarea materialelor in circuit inchis si renuntarea la dependenta stricta de materiile prime. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a implementat cu succes un proiect demonstrativ pentru Uniunea Europeana - Reteaua de Cooperare Cradle to Cradle, mai multe detalii despre acest proiect pot fi gasite aici.

Platforma on-line „Warp It”

Warp It este o platforma on-line care ajuta oamenii sa cumpere, doneze sau inchirieze produse surplus, de care unii nu mai au nevoie, in cadrul unei organizatii sau intre organizatii diferite. In Marea Britanie, companii precum Astra Zeneca, Oxford University si City of London Corporation utilizeaza deja Warp It cu excelente economii financiare si rezultate privind protectia mediului.

Puteti urmari si un studiu de caz in Sunderland (UK) care arata cum s-au atras peste 400 de parteneri locali, economisit 1 milion de Euro, pastrat peste 100 de locuri de munca si evitat producerea a 185 de tone de CO2.

In data de 23 februarie 2015 platforma organizeaza un seminar online cu acces liber, care explica in detaliu cum acest sistem functioneaza, beneficiile sale majore si cum partile interesate pot dezvolta o retea de reutilizare in cadrul propriei organizatii, oras sau regiune.

Va invitam sa participati la acest seminar si sa aflati mai multe despre Warp It si cum poate contribui la atingerea obiectivelor dvs. Pentru inregistrea on-line la seminar folositi link-ul de aici. Daca nu puteti participa la seminar in data respectiva, va puteti totusi inregistra si veti primi o copie a inregistrarii video.



Toate stirile »