Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

#InvestEU: Acord FEI - UniCredit pentru 160 de milioane de euro acordate IMM-urilor inovatoare

26/01/2017

Fondul European de Investitii (FEI) si UniCredit au semnat contractul de garantii InnovFin, acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finantare pentru firmele inovatoare mici, mijlocii si cu capitalizare medie in 8 tari. Aceasta tranzactie beneficiaza de sprijin din partea Orizont 2020, programul-cadru pentru cercetare si inovare al UE, si din partea Fondului european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investitii pentru Europa .

UniCredit, prin subsidiarele sale, va oferi astfel o finantare suplimentara de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din Romania, Bulgaria, Ungaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Republica Ceha, Slovacia, si Serbia.

Bancile din Bosnia si Hertegovina si Serbia vor beneficia de sprijinul unei garantii oferite de FEI si sprijinita prin Orizont 2020, in timp ce contractele de garantie cu bancile grupului UniCredit din Romania, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Slovacia si Ungaria vor avea la baza sprijinul Planului de Investitii pentru Europa.

" Romania a alocat 100 de milioane de euro pentru initiativa pentru IMM-uri. Se estimeaza ca efectul de parghie al investitiilor private in imprumuturi pentru IMM-uri va creste de patru ori valoarea investitiilor prin aceasta initiativa, sub forma de garantii neplafonate pentru aproximativ 400 milioane de euro sau mai mult. Finantarea UE reprezinta o sursa principala de investitii publice si Romania a beneficiat in mod clar: reducerea efectelor crizei financiare si economice, crearea de noi locuri de munca, sprijin pentru cercetare si inovare, precum si reabilitarea infrastructurilor ", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Tranzactia reflecta angajamentul UE de a lansa rapid initiative concrete care au ca tinta accelerarea tranzactiilor de finantare si garantare capabile sa impulsioneze crearea de locuri de munca si cresterea economica in UE.

Sursa: Comisia Europeana



Toate stirile »