Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lansarea proiectului 'STRATEGIA ECOSISTEMULUI DE STARTUP DIN ROMANIA'

17/08/2020

Credem ca Romania are potentialul de a deveni unul dintre principalele HUB-uri de startup la nivel european. O viziune comuna clara, actiuni solidare, colaborarea  eficienta intre actori-cheie, co-crearea de valori si transferul de cunostinte, toate reprezinta baza de referinta pentru realizarea unui ecosistem antreprenorial national puternic si competitiv.

Pornind de la cele mentionate mai sus, ADR Nord-Est, prin Rubik Hub, si-a asumat misiunea indrazneata de a crea un cadru national bine definit, pentru un mediu antreprenorial puternic si competitiv. Astfel, ADR Nord-Est a lansat proiectul „Strategia Ecosistemului de Startup din Romania”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Sprijin pentru Reforma Structurala (SRSP) si implementat in cooperare cu Comisia Europeana si Banca Mondiala. Durata de implementare este de 20 de luni, iar rezultatul final va consta intr-o Strategie de Dezvoltare a Ecosistemului de Startupuri din Romania, ce va fi realizata printr-un proces de co-creare intre actorii relevanti ai ecosistemului antreprenorial, Banca Mondiala, Comisia Europeana si reprezentantii autoritatilor guvernamentale.

Suntem motivati de increderea in potentialul Romaniei de a contribui la inovatia mondiala prin startup-uri disruptive, de pasiunea pentru misiunea asumata, dar si de mediul si circumstantele actuale in care Romania este o piata timpurie, cu nivel scazut de creare de noi startup-uri, nivel scazut de inovatie, cercetare, dezvoltare si antreprenoriat, lucruri care afecteaza in mod direct economia, numarul companiilor nou infiintate si rata de supravietuire a acestora.

Credem ca generatia de start-up din Romania se afla intr-un moment de genul „acum ori niciodata”, motiv pentru care consideram acest proiect ca fiind definitoriu in miscarea startup a noii generatii. Ne propunem sa cream cadrul national care sa permita startup-urilor din Romania sa gandeasca maret, sa inceapa cu pasi mici si sa actioneze imediat! In acelasi timp, le incurajam sa construiasca, sa esueze, sa masoare si sa invete prin abordarea bottom-up (de jos in sus), o abordare ce confera putere si permite tuturor jucatorilor sa contribuie direct si sa influenteze rezultatul final.

„Indraznesc sa spun ca acest proiect are o abordare revolutionara, deoarece va reduce semnificativ decalajul dintre lumea antreprenoriala inovatoare si disruptiva si lumea finantarilor si programelor europene.” Vasile Asandei - Director General ADR Nord-Est

 „M-am intrebat de multe ori: Cum poate Romania sa opreasca hemoragia de talente? Am locuit intr-un ecosistem in care oamenii colaborau in amonte si in aval in lantul valoric, nefiindu-le teama sa viseze maret si sa tinteasca sus! Asta imi doresc si eu pentru tara mea, sa devina un mediu in care oamenii sa poata ajunge la cea mai buna versiune a lor, un hub al inovatiei, un loc pe care tanara generatie sa nu isi doreasca sa il paraseasca!” Vlad Gliga - CEO Rubik Hub

Ii apreciem pe toti cei implicati in acest proiect si le multumim pentru sprijinul, contributia si colaborarea lor, curenta si viitoare! In acelasi timp dorim sa ne conectam cu actori relevanti din ecosistem, care impartasesc aceeasi viziune, doresc sa se alature misiunii si simt ca pot contribui la construirea Strategiei Ecosistemului de Startup din Romania pentru noua generatie!

Persoana de contact: Adina Simionescu - Manager de proiect; adina.simionescu@adrnordest.ro; +40 741 363.388.

Descarca comunicat de presa



Toate stirile »