Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Protocol de colaborare intre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Agentiile de Dezvoltare Regionala

13/06/2017

Dezvoltarea de parteneriate cu agentiile regionale în vederea cresterii amprentei investitionale în geografiile locale, functie de specificitatea si avantajele competitive ale fiecarei regiuni, cât si complementaritatea activitatii acestor organisme cu a viitoarelor Agentii pentru IMM-uri, atragere de investitii si promovare a exportului, aflate în subordinea Ministerului, au constituit principalelel subiecte aflate pe agenda întâlnirii.

”Relevanta economica a geografiei - dotarea cu resurse naturale, forta calificata de munca, accesibilitatea si proximitatea pietelor - amprenteaza substantial fluctuatia volumului investitional. E important ca, în relatia cu investitorul, sa poti prezenta înca din primele întâlniri, un tablou de bord al industriei în care acesta doreste sa investeasca si apoi sa-l poti acompania profesionist pe tot parcursul implementarii proiectului sau. De aceea, consider ca parteneriatul pe care îl dezvoltam cu Agentiile de Dezvoltare Regionala – acest corp de înalta expertiza dispersat regional - este esential în pregatirea si implementarea proiectelor investitionale, pentru ca acestea sunt si singurele organisme abilitate sa faca planificarea regionala strategica. Activitatea expertilor regionali aflati în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va reprezenta, practic, extensia în teritoriu a activitatii Departamentului InvestRomania si va fi complementara, convergenta activitatii ADR-urilor”, a afirmat ministrul Alexandru Petrescu.

“Nu poate decât sa ne bucure faptul ca eforturile noastre din ultimii ani, îndreptate spre sprijinirea antreprenoriatului si atragerea investitorilor strainii, au fost concretizare astazi prin semnarea acestui protocol de colaborare. Pentru noi, acest demers asigura premisele unui parteneriat pe termen lung, în interesul mediului antreprenorilal din Regiunea Nord-Est si nu numai.” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Protocolul de colaborare între Minister si Agentiile de Dezvoltare Regionala va aborda, în derularea lui, mai multe paliere, si anume: investitii straine, comert exterior, învatamânt dual, antreprenoriat si structuri de sprijinire a afacerilor.



Toate stirile »