Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Solutii de finantare pentru proiectele derulate prin Programul Operational Regional in Regiunea Nord-Est

06/07/2009

Pentru a veni in sprijinul beneficiarilor de finantare care implementeaza proiecte prin Programul Operational Regional, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in parteneriat cu UniCredit Tiriac Bank a organizat la Scheia, in 2 iulie 2009 Conferinta Regionala ‘Solutii de finantare pentru proiectele POR derulate de catre autoritatile publice locale in Regiunea Nord-Est’.

Evenimentul a venit  in intampinarea nevoilor administratiei publice locale din judetele Botosani, Neamt si Suceava, care pot obtine prin Programul Operational Regional 2007-2013 finantari pentru dezvoltare urbana, infrastructura de transport, servicii medicale, sociale si infrastructura educationala, structuri de sprijinire a afacerilor, dar si dezvoltarea turismului si s-a bucurat de prezenta a 40 de participanti.

Caracterul practic al evenimentului a fost imprimat prin participarea UniCredit Tiriac Bank, care a prezentat  cele mai noi solutii financiare pentru proiectele derulate de autoritatile publice si sustinute cu sprijin european. Intelegand importanta asigurarii co-finantarii, dar si a disponibilitatilor financiare pana la rambursarea cheltuielilor, principalele teme de interes din prezentare au vizat tipurile de facilitati adaptate la nevoile actuale ale autoritatilor (credit punte, credit de investitii, factoring/scontare/forfetare, credit pentru capital de lucru, alte tipuri de facilitati), dar si solutii bancare oferite in relatia autoritati publice – furnizori.

“Salutam implicarea bancilor prin conceperea unor produse specifice pentru finantarea proiectelor din fonduri europene. Prin acest eveniment punem fata in fata  nevoia de co-finantare a autoritatilor publice locale si solutiile oferite de UniCredit Tiriac Bank.  Eforturile nu trebuie insa sa se opreasca aici. Speram sa avem un dialog productiv cu bancile, care, mai presus de mana pe care o intind beneficiarilor, trebuie sa devina parteneri de incredere pe termen mediu si lung ai acestora.” a declarat Constantin Apostol, Director General ADR Nord-Est.

“Avand avantajul traditiei unui grup financiar international, UniCredit Tiriac Bank ofera solutii de finantare  pentru proiectele care beneficiaza de sprijin european nerambursabil," a declarat Antoaneta Curteanu, Director Adjunct Divizia Corporate a UniCredit Tiriac Bank. "Departamentul dedicat Sectorului Public, precum si Centrul de Competenta Europeana din cadrul bancii ofera consiliere pentru identificarea structurii optime de finantare a proiectelor ai caror beneficiari sunt Autoritatile Publice din Romania. Patrunderea in zona instrumentelor structurale constituie pentru banca o oportunitate de a contribui la absorbtia fondurilor europene, obiectiv prioritar la nivel national”, a mai adaugat Antoaneta Curteanu.

Prezentare conferinta ADR Nord-Est



Toate stirile »