Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Cooperare romano-olandeza in domeniul apei

19/05/2017

In vederea elaborarii unei strategii regionale investitionale pentru specializarea inteligenta a sectoarelor Mediu (Apa, Deseuri) si Textile in Regiunea Nord–Est, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, impreuna cu reprezentantii WaterCampus Leeuwarden si Wetsus (Centrul European de excelenta pentru tehnologie durabila in domeniul apei) din Olanda de Nord, au organizat o intalnire de lucru la Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” din Iasi, Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului, vizite de lucru la Astrico Nord-Est (Cluster de Textile), Rifil Piatra Neamt si Majutex Iasi.



Acest eveniment a avut drept obiectiv sa sprijine dezvoltarea unei colaborari intre actorii regionali de referinta in domeniu si Wetsus, “Centrul European de excelenta pentru tehnologie durabila in domeniul apei” din Olanda de Nord, cu scopul de a identifica solutii inovatoare provocarilor actuale cu privire la managementul apei din Regiunea Nord-Est, cat si eficientizarea consumului de apa si reducerea poluarii apei in procesul de productie din industria textila.

In cadrul evenimentului, participantii au avut ocazia sa impartaseasca din experienta lor si sa identifice oportunitati concrete de colaborare care sa vizeze in acelasi timp educatia, cercetarea si dezvoltarea de noi modele de afaceri, in vederea stabilirii de parteneriate pentru accesarea de finantari.

Expertii internationali invitati sa modereze si sa prezinte tendintele europene au fost Dl Pieter de Jong – Ofiter de legatura in UE al WaterCampus Leeuwarden si Wetsus si Dr. ing. Martijn Bijmans – Manager European, Wetsus - Centrul European de excelenta pentru tehnologie durabila in domeniul apei.

Dl Pieter de Jong “Am mai fost aici in iunie anul trecut si am vazut ca este un potential mare de a lucra in Regiunea Nord-Est, o regiune cu mari provocari, si consider ca vizita noastra in regiune a fost foarte importanta ca sa vedem care sunt pasii urmatori pentru a merge dezvolta proiecte impreuna. Suntem foarte interesati sa vedem cum se vor putea concretiza proiectele rezultate in urma vizitelor de lucru si cum va decurge aceasta colaborare, si anume cum va functiona proiectul pilot de epurare a apelor provenite in industria textila din judetul Neamt. "

Martijn Bijmans – „Sunt multumit de faptul ca am vazut cum este organizat ecosistemul in aceasta regiune, cred ca exista un potential foarte mare si, cu ajutorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est parteneriatele intre universitati, companii si autoritatile regionale functioneaza deja. care pot ajuta aceste clustere sa de dezvolte si pot deveni ceva inovativ la nivel European si pot fi date ca si exemplu.” 



Toate stirile »