Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est pregateste un nou curs de competente digitale pentru artizani si industriile creative!

10/02/2020

In perioada 7 - 8 Februarie 2020, Centrul Regional de Studii Nord-Est a organizat la Iasi, in cadrul proiectului Craft 4.0, evenimentul Focus Grup, care a avut ca scop identificarea nevoilor de instruire in competente digitale ale micilor intreprinzatori care isi desfasoara activitatea in domeniul creativ.

Prima parte a evenimentului, din date de 7 Februarie, s-a desfasurat in cadrul Facultatii de Arte Vizuale si Design a Universitatii de Arte ”George Enescu” din Iasi, unde au participat elevi voluntari si indrumatori ai Cluburilor de Inventica si de Robotica din cadrul Colegiului National „Petru Rares” si a Colegiului National de Informatica din Piatra Neamt. De asemenea, prezenti la eveniment au fost profesori, studenti si absolventi ai Facultatii de Arte Vizuale si Design, specializarea Design de Produs, cat si reprezentanti ai Asociatiei Mesterilor Populari – Mestesugurile Prutului din Iasi.
Au fost prezentate studii de caz identificate de consortiul de proiect, s-au evidentiat principalele provocari pe care artizanii le intampina si principalele avantaje ale utilizarii modelarii digitale si a imprimarii 3D in vederea dezvoltarii sectorului manufacturier.



Aceasta intalnire de lucru a prilejuit realizarea unui schimb de experienta intre elevii celor doua Colegii Nationale din Piatra Neamt, studentii si absolventii Facultatii de Arte Vizuale si Design din Iasi, iar prima parte a evenimentul s-a incheiat cu o vizita de lucru in atelierele facultatii.

Cea de-a doua parte a evenimentului a avut loc in date de 8 Februarie, la Sala de Conferinte a Hotelului Unirea din Iasi si a constat intr-un workshop in care elevii si profesorii din Piatra Neamt, alaturi de reprezentantii Centrului Regional de Studii Nord-Est, au conturat planul de training si curricula de curs ce urmeaza a fi propusa in consortiul de proiect.



Proiectul Craft 4.0
este un proiect european, finantat prin programul Erasmus+, ce are ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii sectorului manufacturier prin furnizarea cursurilor de instruire in domeniul modelarii digitale, imprimare 3D si taiere laser.



Toate stirile »